Pe cine vrea USR să trimită la Primăria Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR a anunțat că şi-a desemnat candidatul la funcţia de primar al oraşului Sibiu, pentru alegerile locale din 2024. Ruxandra Cibu Deaconu este consilier judeţean, aleasă în 2020, şi preşedinta filialei judeţene a USR Sibiu.

Ruxandra Cibu Deaconu FOTO USR
Ruxandra Cibu Deaconu FOTO USR

USR și-a desemnat candidatul la funcția de primar al orașului Sibiu, pentru alegerile locale din 2024, fiind propusă Ruxandra Cibu Deaconu, consilier judeţean și șefa filialei USR Sibiu. 

Potrivit USR, „Ruxandra Cibu Deaconu a intrat în politică în urma protestelor Rezist din 2017, cele mai mari proteste de stradă din istoria Sibiului, și a decis să candideze la Primăria Sibiu după ce a văzut cum funcționează lucrurile în Consiliul Județean”. 

„Am văzut, în Consiliul Județean Sibiu, cum marile partide își împart județul ca pe o pradă, dirijează puterea și banii de la unul la altul, fără să le pese de oamenii simpli. Asta se întâmplă în fiecare instituție din România controlată de PSD și PNL”, a transmis candidata USR. 

Potrivit comunicatului de presă al formațiunii, Ruxandra Cibu Deaconu „a absolvit în 2001 Academia de Studii Economice din București și a lucrat, până în prezent, în mai multe companii de top din România. Lucrează, de aproape 20 de ani, în compania Oracle, în cadrul căreia a ocupat funcții de manager de proiect și manager regional pentru Europa de Est, fiind responsabilă, printre altele, de stabilirea relațiilor de cooperare cu partenerii Oracle din Estul Europei, Marea Britanie, Irlanda și Africa de Sud”.

În prezent, primăria este condusă de Astrid Cora Fodor, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, care s-a aflat în atenția publică în 2019, în urma unui scandal privind pierderea, la Curtea supremă, a unui proces cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care constatase starea de incompatibilitate a edilului.

Incompatibilitatea a fost cauzată de faptul că în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014 a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite