PSD: Președintele USR calcă în picioare independența justiției și ataca DNA

0
Publicat:

PSD acuză USR de practicarea unui dublu standard, după ce șeful formațiunii politice, Cătălin Drulă, a sărit în apărarea fostului ministru, Vlad Voiculescu, partidul făcând scut în jurul său. Fostul ministru al Săătății este vizat într-un dosar al DNA, care investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19. 

PSD condamnă atitudinea USR privind dosarul în care este vizat Voiculescu FOTO Inquam Photos/Arhivă
PSD condamnă atitudinea USR privind dosarul în care este vizat Voiculescu FOTO Inquam Photos/Arhivă

<<PSD condamnă dublul standard practicat fără rușine de conducerea USR, după ce mai mulți lideri marcanți ai acestui partid au devenit „penali cu acte în regulă”, potrivit propriei lor terminologii. În loc să convoace de urgență forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iștii penali, așa cum cereau altor partide în situații similare, președintele USR calcă în picioare independența justiției cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz și a Direcției Naționale Anticorupție. Este un act grosolan de subminare a statului de drept și a instituțiilor din justiție și e cu atât mai grav cu cât cei anchetați sunt acuzați că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupție din România>>, au transmis social-democrații într-o postare pe Facebook.

PSD a mai completat că <<nimic din ceea ce invocă USR în cazul altor politicieni cercetați penal nu se aplică în cazul penalilor din propriul partid. Nicio „demisie de onoare”, niciun îndemn către cei anchetați „să facă pasul în spate” până își „demonstrează nevinovăția” în instanță, nicio delimitare politică a partidului față de proprii penalii>>

<<Conducerea USR face și de această dată scut în jurul penalilor, la fel cum a procedat și în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Sloganul „Fără penali în funcții publice!” trâmbițat de USR în campaniile electorale devine astfel cea mai mare minciună politică și cel mai dezgustător act de trădare a electoratului>>, au mai susținut social-democrații.

USR, scut în jurul lui Vlad Voiculescu, după anunțul DNA

DNA cere ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, dar și în cazul foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit informațiilor Adevărul.  

„Atâta pot PSD-iștii, să facă dosare politice. Înseamnă că le stăm în gât și le e frică de competiție corectă. Ei se pricep să facă dosare, să manipuleze”, scria joi seară, la un mesat publicat de Vlad Voiculescu pe Facebook, Anca Dragu, fostă președintă a Senatului și membră a conducerii USR.  

Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit.Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze”, a scris pe Facebook șeful USR, Cătălin Drulă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite