Iohannis, dat dispărut de AUR și USR. Cum se întrec partidele Opoziției în acțiuni cu tentă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR și AUR se întrec în acțiuni de campanie electorală, ambele formațiuni politice lansând pe Facebook mesaje prin care reclamă absența președintelui Klaus Iohannis în contextul protestelor agricultorilor și transportatorilor din țară. 

AUR și USR reclamă absența președintelui FOTO Inquam Photos
AUR și USR reclamă absența președintelui FOTO Inquam Photos

<<Cetățeanul din imagine nu a mai fost zărit de o bună „peroadă” . Agenda prezidențială notează o lună, în realitate sunt vreo 10 ani>>, a scris partidul USR într-o postare pe Facebook, alături de o imagine cu președintele României, pe care scrie că nu a mai fost văzut din decembrie, anul trecut.

FOTO USR / Facebook
FOTO USR / Facebook

Și membri din rândul partidului AUR au adoptat subiectul. Deputatul AUR Adrian Axinia a depus la Secţia 17 de Poliţie din Bucureşti o cerere pentru a declara dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Parlamentarul şi-a motivat demersul ca urmare a faptului că din data de 18 decembrie 2023 Klaus Werner Iohannis n-a mai întreprins nicio acţiune publică. 

Deputatul afirmă că președintele Klaus Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023 și este absent complet din spaţiul public, „neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilită de Constituţia României”.

„Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, domnul președinte ar trebui să vegheze la buna funcționare a autorităților publice și în acest scop președintele trebuie să exercite funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate”, a afirmat deputatul AUR, Adrian Axinia într-un mesaj video transmis pe Facebook. 

„Este important de ştiut ce s-a întâmplat cu cetăţeanul Klaus Werner Iohannis pentru că sunt foarte mulţi oameni care consideră a fi indispensabilă prezenţa domniei sale şi care aşteaptă răspunsuri la întrebări şi soluţii pentru problemele ridicate. Dacă există probleme de sănătate care l-au împiedicat să se prezinte la locul de muncă, ele trebuie cunoscute de angajatorii săi: cetăţenii României”, a mai completat reprezentantul AUR. 

Deputatul a publicat și cererea pe care s-a dus să o depună la Secția 17 de Poliție din București. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite