Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că demisionează din USR

0
Publicat:

Europarlamentarul Vlad Ghorghe a transmis într-o postare pe Facebook că se departe de partidul USR, acuzând nereguli în formațiunea politică, după ce nu i s-a permis accesul la ședința Comitetului Politic al Uniunii. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„7 zile mai târziu, niciun răspuns oficial sau neoficial din partea conducerii USR. La peste o săptămână de când mi s-a refuzat accesul la Comitetul Politic la care aveam dreptul statutar să particip, au fost doar declarații publice halucinante ale lui Cătălin Drulă și apropiaților. (...) Repet, la fel ca lista impusă din pixul șefului Drulă pentru alegerile europarlamentare, problema nu este numele meu sau persoana mea, ci acest modus operandi, acest ”leadership” care a transformat USR într-un PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje. Nu, USR nu este o ”victimă”, nu e nicio conspirație la mijloc, pur și simplu astea sunt rezultatele conducerii USR în ultimii ani”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Vlad Gheorghe a lansat mai multe acuzații privind situația internă din partid, subliniind rezultatele scăzute obținute de formațiunea politică în sondaje.

„Să te mulțumești cu băltirea la 10% - 12% procente, în funcție de marja de eroare și să nu schimbi nimic, ba chiar să adâncești problemele? Să continui să vorbești despre guvernare și candidaturi la prezidențiale cu scorurile astea? Să refuzi dialogul cu orice membru sau ales care nu-ți ridică osanale, să nu oprești hemoragia plecărilor din partid, ba chiar să faci tu însuți excluderi pe bandă rulantă, să folosești banii publici netransparent, pentru propria glorie care întârzie nepermis de mult să apară sau pentru angajări și contracte exclusiv pentru susținători, să tratezi cu aroganță orice întrebare din partea cetățenilor sau a presei... Nu este nicio întâmplare că USR este abia pe locul al patrulea în opțiunile românilor, cu mai puțin de 4 luni înainte de primele alegeri dintr-un an esențial pentru viitorul nostru”, a mai susținut europarlamentarul.

Vlad Gheorghe a mai afirmat că, în afară de mersul în instanță contra partidului la înființarea căruia a contribuit, a „epuizat toate căile omenești și legale de a rezolva ceva”.

„Nu-i niciun bai că nu mă mai regăsesc eu în USR, problema reală este că valorile, misiunea, lupta și rezultatele USR nu se mai regăsesc în conducerea acestui partid. Că nu mai este alternativa care să poată schimba ceva. Este tragic și extrem de dureros să ajungă partidul ”altfel” de la alegeri interne pentru a-și desemna candidații la condiționarea drepturilor statutare de obediența față de șef, peșcheșul dat la stăpânire și loialitatea față de gașcă, nu de principii. Am refuzat, refuz și voi refuza astfel de compromisuri. Cât timp acesta este prețul pe care trebuie să-l plătesc pentru a rămâne în USR, drumurile noastre se despart”, a mai transmis europarlamentarul. 

Vlad Gheorghe a intrat în conflict cu conducerea partidului, care a susținut că motivul pentru care eurodeputatul a fost suspendat este că nu a plătit cotizația.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite