Ruptură în partidul condus de Ludovic Orban. Conducerea organizației Sălaj a Forța Dreptei și alți peste 300 de membri și-au anunțat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele și secretarul general ai organizației Sălaj a partidului Forța Dreptei și-au anunțat demisia din formațiunea politică, alături de alți peste 300 de membri. motivând că direcția actuală a partidului și Alianța dreapta unită nu mai corespund cu viziunea și valorile pe care le au, potrivit News. 

Șeful Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de partenerii formațiunii politice FOTO Inquam
Șeful Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de partenerii formațiunii politice FOTO Inquam

„Prin prezenta, Sorin-Alin Pop , în calitate de preşedinte şi Puşcaş Florin Mihai, în calitate de secretar general, anunţăm demisia noastră din partidul Organizaţia forţa dreptei Sălaj”, se arată într-un comunicat de presă citat de News

Cei doi lideri au mai argumentat că „vine după o serie de deliberări şi dezbateri pe tema direcţiei actuale a partidului si Alianţa dreapta unită care nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre. De asemenea, dorim să informăm că părăsim organizaţia Forţa Dreptei din Sălaj, alături de 342 de membri care şi-au exprimat, de asemenea, dorinţa de a demisiona”. 

Aceştia precizează că apreciază profund sprijinul şi dedicarea celor care au fost alături de ei de la începutul acestui proiect.

„Ne bucurăm pentru oportunitatea de a cunoaşte şi colabora cu oameni din diferite zone ale ţării şi le mulţumim pentru experienţele împărtăşite. Cu toate acestea, considerăm că este momentul să încheiem acest capitol şi să ne îndreptăm spre noi orizonturi. Vă urăm succes în toate demersurile viitoare şi sperăm că partidul va continua să prospere şi să reprezinte interesele cetăţenilor cu aceeaşi integritate”, a mai menționat sursa citată. 

Alianța cu USR și PMP

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat că Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile din 2024: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

„Noi vom apela toate pârghiile constituționale și legale pe care le avem la dispoziție pentru a împiedica acest plan antidemocratic, neconstituțional și care este împotriva interesului general din societate. În cazul în care vor veni cu un proiect de lege, îl vom ataca la CCR. În cazul în care vor emite o ordonanță de urgență, vom sesiza Avocatul Poporului. De asemenea, vom ataca în instanță atât ordonanța, cât și hotărârea de guvern care va fi emisă pentru stabilirea alegerilor locale la altă dată decât data la care este normal. (...) Până la urmă, indiferent când vor fi alegerile, românii trebuie să știe foarte simplu: aceste alegeri reprezintă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-PNL și au ocazia, prin alegeri, să dărâme acest guvern și practic să voteze o adevărată moțiune de cenzură împotriva a două partide care au pierdut legătura cu realitatea și care nu mai reprezintă de mult poporul român”, a declarat la acel moment președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite