Momentul în care Elena Lasconi scapă porumbelul, la emisiunea TV Insider Politic. „E treaba lor, dar... “ VIDEO

0
Publicat:

Elena Lasconi, primar USR în municipiul Câmpulung Muscel (Argeș) din toamna lui 2020, s-a retras de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare, în urma unui imens scandal legat de drepturile persoanelor de același sex.

Elena Lasconi, la emisiunea Insider Politic SURSA Youtube
Elena Lasconi, la emisiunea Insider Politic SURSA Youtube

Elena Lasconi a făcut declarația la emisiunea „Insider Politic” de la postul Prima TV, ediție difuzată în ziua de 4 noiembrie 2023. Emisiunea este realizată de către Sebastian Zachmann, fost jurnalist „Adevărul“.

La un moment dat, Sebastian Zachmann a întrebat-o pe primărița Elena Lasconi despre viziunea ei asupra familiei.

Iată cum a decurs dialogul:

Sebastian Zachmann: „Familia reprezintă pentru dumneavoastră uniunea dintre un bărbat și o femeie?“

Elena Lasconi: „Da, un bărbat și o femeie”

Sebastian Zachmann: „Deci nu susțineți căsătoria între persoanele de același sex”.

Elena Lasconi: „Eu sunt creștină. Sunt ortodoxă, și din punctul meu de vedere consider că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat“.

Sebastian Zachmann: „Ați fost la referendumul pentru familia tradițională? Și ați votat pentru familia tradițională?“

Elena Lasconi: „Da“

Sebastian Zachmann: „Credeți că acest răspuns o să stârnească critici în rândul votanților USR, care sunt mai liberali?”

Elena Lasconi: „Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de același sex, dar nu văd de ce aș milita pentru căsătoria dintre persoanele de același sex. Nu mă deranjează. Aici e vorba numai de drepturile omului. Dacă mă gândesc la drepturile omului și nu îi afectează pe cei din jur, nu e nicio problemă cu relațiile lor”, a specificat Lasconi.

Biroul Național al USR a anunțat, duminică seara, pe 5 noiembrie 2023, că Elena Lasconi, care a fost criticată de propria fiică, membră a comunității LGBTQ, pentru că a votat „Da” la referendumul pentru familie, s-a retras de pe lista candidaților la europarlamentare.

„În această seară, Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație. Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, școli, spitale, comunități, și va continua să facă asta la Câmpulung, susținută de USR”, se precizează în comunicatul de presă emis de către Biroul Național al USR. 

Elena Lasconi este din Hațeg (Hunedoara), dar este primăriță a municipiului Câmpulung Muscel, al treilea oraș ca mărime și importanță (după reședința de județ Pitești și Mioveni) din județul Argeș. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite