Germina Nagâț, votată pentru un nou mandat la conducerea CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul reunit al Camerei Deputilor și Senatului au votat-o, marți, pe Germina Nagâț pentru un nou mandat, de șase ani, la conducerea Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), la propunerea USR.

Iulian Bulai: Germina Nagat, votată la conducerea CNSAS, la propunerea USR Foto Facebook
Iulian Bulai: Germina Nagat, votată la conducerea CNSAS, la propunerea USR Foto Facebook

Potrivit USR, votul în plenul reunit al Parlamentului a venit după ce Comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților au aprobat un raport favorabil, cu unanimitate de voturi. Noul mandat al Germinei Nagâț va începe vineri, 29 martie.

„Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității s-a reînnoit. Mă bucură mult prezența doamnei Germina Nagâț în cadrul colegiului CNSAS, votată astăzi de către Parlamentul României, la propunerea USR. Ne facem bine ca țară doar în măsura în care reușim să aducem claritate în trecutul sumbru dominat de abuzurile Securității”, a transmis deputatul USR Iulian Bulai.

Germina Nagâț face parte din Colegiul CNSAS încă din 2018, tot la propunerea USR.

Conform sursei citate, Germina Nagâț este de profesie cercetător științific, cu specializarea în estetică și filosofia culturii, Doctor al Universității din București, cu o teză despre valoarea epistemică a operei de artă, susținută în 1999. A lucrat ca cercetător în cadrul Institutului de Filosofie al Academiei Române (1991-2000), a predat la Facultatea de Filosofie din București (1992-1993) și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București (1999-2000). A tradus în limba română autori precum John Dewey, Thomas Nagel și Leszek Kolakowski.

A fost director al Direcției de Investigații din cadrul CNSAS (2001-2018). De-a lungul numeroaselor sale studii și conferințe naționale și internaționale, a subliniat importanța deconspirării Securității pentru justiția și democrația din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite