stiri despre uniunea europeana

3

Cetăţenii americani care vor dori călătorească în ţările UE din spaţiul Schengen  vor fi nevoiţi să se înscrie în viitorul Sistem European de Informaţii şi Autorizare privind Călătoriile (ETIAS - European Travel Information and Authorization System) şi să plătească o taxă.

1

În zadar poate crede cineva că comunitatea internaţională nu a tras concluziile necesare din politica sa din trecut de a tolera agresiunea militară a Rusiei şi că Moscovei i se va permite la infinit nu doar să înghită bucăţi aparte, ci şi teritorii întregi ale statelor suverane, spune expertul politic, ex-deputatul Anatol Ţăranu, într-o nouă analiză pentru IPN.

Era previzibil, era o evoluţie normală: „mass shootings”, fenomenul american recurent şi intrat deja în ADN-ul identităţii lor naţionale, trebuia să producă şi efecte în Europa în condiţiile în care accesul la arme rămâne încă foarte facil, iar piaţa neagră este ofertantă şi mereu aprovizionată de circuitele controlate de reţelele de crimă organizată care transportă ce este surplus abundent în zonele de conflict din estul şi sudul european.

Ceea ce veţi citi mai jos pare neverosimil. Cum să creadă cineva astăzi, când fanfarele cântă triumful „integrării europene” al Chişinăului, liderii Republicii Moldova fac poze cu toţi oficialii continentului, iar drapelele europene flutură în capitala republicii, că dincolo de acest tabloul se ascunde şi o realitate care desfinde nu doar percepţiile noastre, dar şi bunul simţ.

Prietenul şi colegul în ale Educaţiei, Marian Staş, ridică din nou problema şcolilor pilot, pentru care a consumat multă energie de-alungul anilor. Doar şase şcoli s-au înscris în acest proiect, din toată ţara, fapt care ilustrează că majoritatea a înţeles dificultăţile legate de implementarea acestui proiect. Două sunt dificultăţile majore care se ridică în aplicarea acestui proiect.

acum 23 ore · comentarii (3)

Episodul 23 al podcastului Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu, îl aduce în faţa publicului pe actorul din spatele unor roluri cruciale pentru lumea teatrului şi cinematografia românească. Cel care a fost Senatorul melcilor, Iacob, Ion Creangă, vine la microfonul Avangardei, pentru a povesti cum arată viaţa atunci când devii, prin vocaţia de actor, unul dintre cei care s-au simţit, prin aprecierea publicului, ca Cel mai iubit dintre pământeni.

acum 20 ore · comentarii (2)

Dear all, care tocmai v-aţi găsit să săriţi la beregăţile celor de la Curcani, “Lazăr”, Râmnicu-Sărat, Baia Mare, Iaşi, Sibiu, că nu-ş ce şi nu-ş cum, că aia şi ailaltă, nu mai bine puneţi mâna frumuşel şi vă proiectaţi propriile şcoli-pilot care să se întoarcă după soare aşa cum vreţi voi, dându-ne pe noi toţi ceilalţi pe spate cu minunile voastre de proiecte, în loc să vă frece grija de munca altora? Ia încercaţi, să vedeţi cum e. Hai! BAFTĂ!

acum 2 zile · comentarii (3)

Dacă vă interesează o carieră solidă, pe termen lung, şi dacă nu aveţi bani fără limită în cont, luaţi-o mai încet cu vacanţele şi cu distracţia şi transferaţi o parte din banii de acolo către haine mereu frumoase şi elegante, faceţi analize de sânge şi de urină din 6 în 6 luni şi remediaţi urgent orice beteşug, oricât de minuscul ar fi el şi oricât de neînsemnat vi s-ar părea, aveţi mare, mare grijă la cum arătaţi.

acum 4 zile · comentarii (8)

Trăim un timp al incertitudinilor majore de tot felul: s-a terminat sau nu s-a terminat pandemia? Ia curând sfârşit războiul sau se extinde şi pe unde n-am vrea? A început criza economică? Cum îi vom supravieţui? S-au terminat banii şi combustibilii ieftini? Cât va mai creşte temperatura pe planetă şi cum (dacă) ne vom adapta? Şi ce viitor (mai) are omenirea?

acum 5 zile · comentarii (0)
Modifică Setările