stiri despre victor ponta

Turneul preşedintelui Franţei în Austria, Republica Cehă, Slovacia, România şi Bulgaria are ca principal obiectiv încercarea de a convinge ţările respective să-i susţină poziţia, anunţată deja în programul său electoral, adică schimbarea profundă a legislaţiei europene în domeniul „muncitorilor detaşaţi“.

acum 4 ore · comentarii (32)

Uneori, când mă concentrez prea tare la ceea ce fac, nu mai ştiu ce limbă vorbesc ceilalţi oameni din jurul meu. Îi aud undeva pe fundal, spunând lucruri în ceva ce ar putea fi română, dar care nu e. Recunosc câte o prepoziţie, câte o inflexiune a vocii îmi e familiară, dar în rest nici că pot să pricep despre ce e vorba.

acum 3 ore · comentarii (1)

Era de aşteptat: Tudorel Toader nu lucrează brutal şi la adăpostul întunericului, ca Florin Iordache. Dar câteva dintre propunerile sale pentru legile Justiţiei par a avea acelaşi efect ca cele promovate de predecesorul său. Planul e acelaşi, s-a schimbat doar tactica. Iar cozile de topor din sistemul de Justiţie se pregătesc de aplauze puternice, prelungite, că tot a fost 23 August.

acum 17 ore · comentarii (86)

Gândeşte-te bine: asta e România în care mai ai de trăit! Câţi ani? – te grăbeşti să mă întrebi, dar imediat îţi dai seama ce neghiobie ţi-a venit în minte. Ceea ce te sperie este că aici mai ai de trăit până la sfârşit. Ce-ai trăit te-a nemulţumit. Şi ce trăieşti acum te nemulţumeşte. Şi cu fiecare zi care se adaugă la viaţa ta, nemulţumirea ţi se adânceşte.

acum 2 ore · comentarii (0)

Nu mă duc la restaurant fără să fac o rezervare, drumurile în Bucureşti sunt lungi şi înghiţitoare de timp, şi dacă faci jumătate de ceas şi afli că ai ajuns degeaba, că nu mai au locuri, e închis sau cine ştie ce alt motiv pentru care nu poţi mânca acolo, o altă jumătate de ceas până la următorul îţi poate rata un prânz sau o cină.

acum 27 minute · comentarii (0)

Astăzi, dl. Emmanuel Macron, tânărul preşedinte al Republicii Franceze, face o scurtă vizită în România. Poposeşte pe teritoriu românesc doar pentru câteva ore fiindcă - nu-i aşa? - nu doar planeta se grăbeşte, ci şi deoarece vremea vizitelor oficiale, la nivel înalt, lungi, de zile şi zile, precum aceea din 1968 a legendarului său predecesor, Charles de Gaulle, a trecut demult.

acum 30 minute · comentarii (0)

În contextul actual al iniţierii asaltului final asupra Justiţiei, asalt dat de mafia PSD prin care se vrea subordonarea totală a României, a resurselor ei, şi a reputaţiei internaţionale unor baroni inculţi, analfabeţi funcţional, căpătuiţi exact prin hibele legale ale sistemului, am decis să scot din sertar un articol mai vechi care atinge un subiect

acum 36 minute · comentarii (0)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu este pregătit pentru responsabilitatea numirii procurilor şefi, iar mutarea acestei decizii majore către un organism colectiv (ai cărei membri nu sunt aleşi pe bază de competenţă ci prin vot, de către colegi) care nu răspunde în faţa nimănui, riscă să afecteze performanţele de până acum în reformarea justiţiei şi luptei anticorupţie.

acum 17 ore · comentarii (0)

A fost vandalizată peste ocean o statuie a lui Columb. Ar fi fost un simbol al genocidului şi exploatării. Acţiunea e şocantă. Dar deloc izolată. Cum să ne raportăm la asemenea fapte? Dar la istoria noastră recentă? Cazul agresiunii asupra sculpturii înfăţişându-l pe navigatorul care a descoperit America crezând că ar fi India are de ce ne pune pe gânduri spre a ne întreba cum să abordăm chestiunea demolărilor de statui „incorecte politic“?

acum 20 ore · comentarii (3)

Ce sunt agenţiile europene? Instituţii care gestionează anumite politici decise la Bruxelles, colaborând cu direcţii ale Comisiei şi cu instituţii din statele-membre. Câte feluri de agenţii există? Descentralizate (cele mai multe), executive, agenţii legate de politica de securitate şi apărare comună, agenţii EURATOM.

Fără să ne poziţionăm teritorial: aceasta este una din indicaţiile primite de companiile angajate să propună variantele de logo ale Centenarului Marii Uniri. Deşi peste o sută de organizaţii civice şi-au dat mâna duminică la Parlamentul României pentru acţiuni legate de Centenar, subiectul caută să fie trecut printr-o sită ideologică pe care şi insidiosul istoric sovietic Roller ar fi invidios.

acum 22 ore · comentarii (6)

Greu de calificat propunerile ministrului Toader privind legile Justiţiei. Îşi plăteşte datoriile către şefii Coaliţiei care l-au numit ministru, poziţie din care şi-a angajat fiul la universitatea în care este rector, obţine venituri considerabile şi reprezintă un factor de influenţă important în evoluţia societăţii româneşti.

acum 18 ore · comentarii (9)

Stanley Fischer, al doilea om la Banca Centrală a SUA (Fed) (fost guvernator al Băncii Centrale a Israelului, fost director general adjunct al FMI), o persoană mult respectată în lumea economiştilor, a criticat demersurile unor politicieni şi ale unor grupuri de interese de a dilua noul sistem de reglementare şi supraveghere (R&S) a pieţelor financiare.