Stiri despre romania

  15226 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România: Motive de îngrijorare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România: Motive de îngrijorare

  Înainte de a ne deda în weekend distracţiilor, ori a ne preda braţelor lui Morfeu, e, poate, util, să ne trezim. Şi să inventariem potenţiale motive de îngrijorare. Căci sunt destule în România premierului Dăncilă.

 • Să avem încredere în instituţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să avem încredere în instituţii

  Acesta este, sau ar trebui să fie – corolarul fundamental al unei societăţi cu o cultură civică amplă, în care cetăţenii implicaţi contribuie, prin participarea lor, la consolidarea unei societăţi democratice şi puternice. Prin urmare, acesta ar trebui să fie idealul către care trebuie să aspirăm – indiferent de agendele proprii, indiferent de modelele diferite de cultură politică din jur.

 • Despre
riscurile lipsei de coordonare a politicilor fiscal-bugetar-monetare în
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre riscurile lipsei de coordonare a politicilor fiscal-bugetar-monetare în România

  Îngrijorarea legată de ruptura totală între decidenţii de politici monetare şi decidenţii guvernamentali a fost validată de evenimentele şi deciziile ultimelor luni. Fricţiunile evidente între politicile fiscal bugetare şi cele monetare se vor repercuta negativ în 2018 asupra cetăţenilor şi companiilor autohtone. Cei care analizează evoluţiile economice din România nu mai înţeleg nimic.

 • Bezele şi pupături doamnei Kövesi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bezele şi pupături doamnei Kövesi

  De ziua amorezilor, Kövesi a binemeritat de la români bezele, flori, recunoştinţă. Căci a rezistat admirabil asaltului asupra ei, a DNA, a statului de drept. Dar nu este decât o bătălie câştigată. Greul abia vine.

 • Corvete militare „made în România“. Ce a decis Guvernul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corvete militare „made în România“. Ce a decis Guvernul

  Fabricarea corvetelor militare în România este tot mai aproape de realitate. Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre pentru încheierea unui acord-cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

 • Minutul şi scorul, în lupta anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minutul şi scorul, în lupta anticorupţie

  În care explic cu ceva haz, cred eu, că ne credem în faţa unui revolver şi, de fapt, jucăm ruletă rusească cu un automat. Indiferent cine are dreptate în lupta pro şi anti DNA, pierdem pe termen lung cam tot.

 • Ce va avea de zis România pe 23 februarie la discuţia despre banii UE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce va avea de zis România pe 23 februarie la discuţia despre banii UE?

  Pe 23 februarie va avea loc un Summit informal al liderilor din Statele Membre, esenţial deoarece marchează demararea oficială a discuţiei despre subiectul cel mai sensibil (unii spun deja că va fi dureros de sensibil) al următoarei perioade: decizia politică asupra modului în care se va construi viitorul buget european.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum ieşim din situaţia actuală. O chemare la centru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum ieşim din situaţia actuală. O chemare la centru

  „Timpul productiv e unul în care nu ne mai autosabotăm, o lăsăm baltă şi cu «pentru că putem» şi cu pîra externă, nu ne mai stricăm singuri ratingul de ţară, şi agreăm un viitor al anticorupţiei consensual, fără demiteri, revocări şi arestări azi, în care să salvgardăm drepturile tuturor şi construim o tranziţie de la anticorupţia represivă la reforma statului – servicii, fisc, audit, investiţii, tot ce amînăm de atîta vreme”

 • Decapitarea societăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decapitarea societăţii

  Orice regim totalitar are printre primele sale obiective fie atragerea elitelor, primind astfel o legitimare simbolică, fie eliminarea celor care, la vârful profesiei lor aflându-se, contestă noua formă de putere.

 • Happy Valentine’s Day, Ceauşescule!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Happy Valentine’s Day, Ceauşescule!

  Mi-e silă de comunism. Mi-e atât de silă, încât mă cert cu foştii mei profesori de liceu sau universitate. Consider în continuare că, aşa cum spunea şi Montesquieu, educaţia făcută în regimurile totalitare este zero. Ei se supără pe mine pe bună dreptate, pentru că sunt oameni de toată isprava.

 • România nu dă semnale că doreşte o piaţă de gaze funcţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România nu dă semnale că doreşte o piaţă de gaze funcţională

  România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).