Stiri despre negocieri

  926 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Theresa May refuză Scoţiei un loc la masa negocierii Brexitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Theresa May refuză Scoţiei un loc la masa negocierii Brexitului

  Premierul britanic Theresa May a refuzat vineri ca separatiştii aflaţi la putere în Scoţia să se aşeze la masa negocierilor Brexitului, în timpul prezentării, la Edinburgh, a programului partidului ei în alegerile legislative de la 8 iunie, relatează AFP.

 • Klaus Iohannis, după Consiliul European: „Nu suntem dispuşi la niciun compromis privind secvenţierea negocierilor cu Marea Britanie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, după Consiliul European: „Nu suntem dispuşi la niciun compromis privind secvenţierea negocierilor cu Marea Britanie“

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, după încheirea lucrărilor Consiliului European de la Bruxelles, că liderii europeni se aşteaptă ca Marea Britanie să-şi respecte angajamentele financiare asumate înaintea Brexit-ului. Totodată, şeful statului a menţionat că niciuna dintre cele 27 de ţări nu are de gând să negocieze separat sau sectorial viitoarea relaţie a UE cu Regatul Unit.

 • Jean-Claude Juncker şi Michel Barnier, cu veşti proaste la Londra pentru Theresa May
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean-Claude Juncker şi Michel Barnier, cu veşti proaste la Londra pentru Theresa May

  Theresa May îl primeşte miercuri la Londra pe preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker în vederea unor discuţii despre Brexit, cu câteva zile înaintea unui summit al Celor 27 care va stabili liniile roşii ale negocierilor cu privire la acest subiect, relatează AFP. Juncker, invitat de premierul britanic conservator, va fi însoţit de Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene (UE).

 • Tusk va limita prerogativele lui Barnier la negocierea termenilor Brexit, excluzând comerţul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tusk va limita prerogativele lui Barnier la negocierea termenilor Brexit, excluzând comerţul

  Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va limita probabil prerogativele şefului negocierilor pentru Brexit Michel Barnier la termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, excluzând relaţiile comerciale viitoare, ceea ce ar fi o lovitură pentru Londra, care vrea ca discuţiile să aibă loc în tandem, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

 • Cifrele din spatele celor mai spinoase subiecte ale negocierilor pentru Brexit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cifrele din spatele celor mai spinoase subiecte ale negocierilor pentru Brexit

  Participanţii la negocierile pentru Brexit vor avea de luat decizii dificile în următorii doi ani, iar între cele mai spinoase subiecte se numără cât va fi dispusă Marea Britanie să plătească pentru acoperirea obligaţiilor financiare către UE, câţi imigranţi sunt prea mulţi pentru alegătorii britanici şi în ce măsură mai poate beneficia ţara de libertatea comerţului după separare, relatează Bloomberg.

 • Condiţiile Comisiei Europene pentru ieşirea Marii Britanii din UE INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Condiţiile Comisiei Europene pentru ieşirea Marii Britanii din UE INFOGRAFIE

  Negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a prezentat miercuri abordarea pe care o va avea în negocierile cu Marea Britanie privind condiţiile ieşirii acestei ţări din Uniunea Europeană. Printre condiţii se numără protejarea drepturilor cetăţenilor comunitari aflaţi în Regatul Unit şi plata integrală de către guvernul britanic a contribuţiilor financiare deja asumate în cadrul UE, relatează AFP .

 • Principiile UK pentru negocierea Acordului BREXIT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principiile UK pentru negocierea Acordului BREXIT

  În aşteptarea documentului pe care, săptămâna viitoare, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, îl va trimite celor 27 de şefi de state şi guverne pentru a expune liniile directoare ale mandatului de negociere pe care-l va primi Comisia Europeană în vederea ajungerii la un acord cu Marea Britanie în privinţa BREXIT, să vedem care sunt acestea din perspectiva deja anunţată oficial de Theresa May, Primul Ministru al Marii Britanii.

 • Culisele negocierilor eşuate dintre
Dacian Cioloş şi Nicuşor Dan. Cum a ajuns USR la un pas să se rupă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culisele negocierilor eşuate dintre Dacian Cioloş şi Nicuşor Dan. Cum a ajuns USR la un pas să se rupă

  Nicuşor Dan şi  Dacian Cioloş au consfinţit, la telefon, eşecul negocierilor pentru intrarea fostului premier în USR, au declarat surse din ambele tabere. Cioloş urmează să lanseze un partid nou, în timp ce USR e divizat: unii cred că Nicuşor Dan nu-i putea pune lui Cioloş partidul pe tavă, în timp ce alţii cred că fostul premier, cu notorietatea sa, ar fi dat aripi partidului. Cu informaţii din interior, Adevărul reface filmul negocierilor.

 • Nicuşor Dan, la Adevărul Live: Încă au loc discuţii cu Dacian Cioloş despre o intrare în USR. Suntem în faza de tatonare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicuşor Dan, la Adevărul Live: Încă au loc discuţii cu Dacian Cioloş despre o intrare în USR. Suntem în faza de tatonare

  Liderul USR Nicuşor Dan a spus, la Adevărul Live, că negocierile cu Dacian Cioloş pentru intrarea în USR sunt în plină desfăşurare. De ce n-au bătut palma până acum? Nicuşor Dan spune că Dacian Cioloş e indecis: trebuie să aleagă între dorinţa de a fi liderul care uneşte dreapta la alegerile din 2020, ceea ce ar presupune să-şi facă propriul partid, sau să se înscrie într-un partid de profilul său- USR- dar care are deja un lider.

 • UPDATE Negocierile dintre administraţie şi sindicat au eşuat la Dacia Piteşti. Lider sindical: „Riscul de grevă generală - 70%“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Negocierile dintre administraţie şi sindicat au eşuat la Dacia Piteşti. Lider sindical: „Riscul de grevă generală - 70%“

  Astăzi, la ITM Argeş a avut loc procedura de conciliere între sindicatul şi administraţia de la Dacia. O procedură la care s-a ajuns după ce Sindicatul de la Dacia a decis pe 13 februarie să declanşeze conflictul de muncă, deoarece negocierile cu patronatul privind contractul colectiv de muncă pentru 2017 n-au ajuns la un rezultat. Concilierea nu s-a soldat cu vreun rezultat, aşa că Dacia este acum la un pas de grevă generală.