Stiri despre educatie

  3255 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre talibanii din învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre talibanii din învăţământ

  Când bătaia nu mai este ruptă din rai, mulţi dintre talibanii din educaţie încă sunt la posturi, chiar dacă au ieşit de ani buni la pensie! Sunt nemuritori în şcolile unde mai predau, chiar dacă nu mai folosesc bătaia drept principala armă a educaţiei. Dar sunt depăşiţi total, moral şi profesional. Nu au mai evoluat deloc în pas cu materiile pe care le predau. Sunt incapabili să mai progreseze.

 • La ce bun manualele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce bun manualele?

  E o întrebare la modă: cum să fie, cîte să fie, să fie sau să nu fie? Manual unic? Seamănă a totalitarism. Să existe şi auxiliare! Dar cîte? Cineva e de părere că „manualul cel mai bun e manualul potrivit unei anumite clase de elevi“. Dar atunci, la limită, am putea avea drept criteriu nu clasa, ci nevoile şi structura fiecărui elev în parte.

 • Să ne tăiem (cu) Baltagul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ne tăiem (cu) Baltagul

  „Rafinamentul ochiului minţii care-i permite să vadă delicatele deosebiri între oameni, între faptele şi motivele lor, şi care constituie adevăratul gust, este imposibil fără sprijinul literaturii mari.“

 • Un gând despre „patriotismul şcolar“ românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un gând despre „patriotismul şcolar“ românesc

  Cred că cea mai tristă formă de îndobitocire pe care sistemul de învăţământ românesc o poate produce este acel „patriotism şcolar“ naiv pe care mulţi dintre elevii şi studenţii din România îl au faţă de şcoala/liceul/universitatea/facultatea în care învaţă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Tudose cel Bun, Cuc cel Mic şi Liviu cel Pop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Tudose cel Bun, Cuc cel Mic şi Liviu cel Pop

  Un nou episod din viaţa naţiunii cu evenimente multe şi evoluţii puţine s-a consumat ieri, dar deja azi altul e în pregătire, nu mai contează. E o mare victorie pentru cineva, o mare înfrîngere pentru altcineva, şi în rest nu s-a întîmplat de fapt nimic. Ce ar fi trebuit să se întîmple?

 • Democraţia pentru to(n)ţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia pentru to(n)ţi

  De ce suntem atât de proşti încât credem toate tâmpeniile politicienilor noştri? Din păcate, dacă ne uităm la modul cum funcţionează învăţământul în societatea românească, suntem chiar mai proşti decât cred idioţii care ne conduc.

 • Un tablou contrariant al educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tablou contrariant al educaţiei

  Am fost provocată să descriu tabloul SWOT (puncte tari / puncte slabe / oportunităţi /ameninţări) + posibile soluţii pentru educaţie, pentru revista “Cariere” din septembrie. A fost o sarcină dificilă - vin din afara sistemului, cu un dram de optimism pentru a pune umărul, împreună cu alţi "nebuni frumoşi", la schimbarea de mentalităţi. Îndrăznesc să împărtăşesc aceste gânduri cu dvs., cu dorinţa de a merge mai departe.

 • Olimpica la Pedagogie care şi-a propus să schimbe
sistemul educaţional românesc. ”Copiii trebuie să vină de plăcere la şcoală, nu cu frică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpica la Pedagogie care şi-a propus să schimbe sistemul educaţional românesc. ”Copiii trebuie să vină de plăcere la şcoală, nu cu frică”

  Oana Stoica este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Costache Negri“ din Galaţi şi a obţinut în acest an locul al treilea la Olimpiada Naţională de Psihologie-Pedagogie. Tânăra cunoaşte problemele cu care se confruntă învăţământul la ora actuală şi vine cu soluţii pentru rezolvarea lor.

 • Târgul de Meserii, primele concluzii: „Nu e nevoie de
două doctorate şi un master ca să fii vânzător la mall”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgul de Meserii, primele concluzii: „Nu e nevoie de două doctorate şi un master ca să fii vânzător la mall”

  Mai mult de 700 de persoane- elevi, profesori şi părinţi au luat parte, ieri, la Târgul de Meserii organizat, la Cluj Arena, de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj. Organizatorii au susţinut importanţa educaţiei profesionale pentru viitorul tinerilor români, arătând că universitatea nu este singura cale pentru a avea o slujbă bine plătită.

 • Ministrul Liviu Pop se face de râs şi cu
proiectul Legii manualului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Liviu Pop se face de râs şi cu proiectul Legii manualului

  Cred că asistăm la o premieră. Un proiect al unei legi mai relevant prin ce nu spune, decât prin ce spune. Nu se spune nimic în lege despre manualul unic şi editura unică, dar nici nu se exclude această posibilitate. Nu se spune nimic în lege despre relaţiile dintre autori, edituri şi ministerul Educaţiei, deşi aici au existat problemele care au condus la absenţa manualelor la început de an şcolar.