Stiri despre xi jinping

  278 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Ploaia torenţială a stricat parada dedicată Zilei Naţionale a Chinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ploaia torenţială a stricat parada dedicată Zilei Naţionale a Chinei

  Ziua Naţională a Chinei, sărbătorită pe 1 octombrie, trebuia să fie asemenea tuturor celorlalte din trecut: cu cer senin şi soare blând, graţiei ajutorului Departamentului de Modificare a Vremii. Dar sărbătoarea din acest an a fost umbrită de o ploaie torenţială care l-a obligat pe preşedintele Xi Jinping să-şi folosească propria umbrelă, gest neobişnuit pentru liderii comunişti chinezi.

 • „Leul care se trezeşte” între „White House Down” şi „Ruleta rusească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Leul care se trezeşte” între „White House Down” şi „Ruleta rusească”

  Reuniunea G20 s-a încheiat cu scorul de 11-9. Australia, Canada, Franţa, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Spania, Turcia şi Marea Britanie s-au alăturat SUA, acuzând guvernul sirian de utilizarea armelor chimice, în atacul efectuat luna trecută, asupra unor civili. Cei 11 au cerut un răspuns internaţional, faţă de conduita internă a administraţiei preşedintelui Siriei, Bashar al- Assad.

 • Preşedintele Chinei îşi joacă propria carte la G20 şi în patru state ex-sovietice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Chinei îşi joacă propria carte la G20 şi în patru state ex-sovietice

  Într-un moment în care Barack Obama pare încurajat de posibila susţinere a Congresului SUA, a operaţiunii de diminuare a puterii militare a regimului de la Damasc, iar Vladimir Putin şi-a controlat cu greu nervozitatea, pe timpul interviului acordat agenţiei Associated Press, liderul Chinei, Xi Jinping, a poposit înTurkmenistan, urmând a mai vizita Kazahstan, Uzbekistan şi Kîrgîstan. El va arbitra şi disputa dintre Obama şi Putin, la G20.

 • INTERVIU China este datoare să fie un factor de stabilitate, la nivel global
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU China este datoare să fie un factor de stabilitate, la nivel global

  China avea o populaţie de 1.345 miliarde de oameni, la finele anului trecut, conform unui raport publicat pe 18 iunie a.c., de Comisia de Planificare a Familiei şi a Sănătăţii Naţiunii. Raportul între sexe, la naştere, a fost de 117,7 băieţi/100 de fete, mai scăzut, cu 0,08%, faţă de anul anterior. În 2012 au văzut lumina zilei 16.350.000 nou născuţi, cu puţin sub populaţia actuală a României. Cum se vede, de la Bucureşti, evoluţia Chinei?

 • Soţia preşedintelui chinez a făcut senzaţie în timpul vizitei în Trinidad şi Tobago
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soţia preşedintelui chinez a făcut senzaţie în timpul vizitei în Trinidad şi Tobago

  Preşedintele Xi Jinping a făcut un pas istoric după ce a încheiat duminică prima vizită oficială a unui lider chinez în Trinidad şi Tobago, însă cea care a atras atenţia tuturor participanţilor a fost soţia sa Peng Liyuan. Fosta vedetă din showbizz-ul Chinei a transformat călătoria în ţara insulară într-un eveniment intens mediatizat.

 • INTERVIU Coabitarea este străină politicii de la Kremlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Coabitarea este străină politicii de la Kremlin

  Pe 2 mai, ministrul apărării, de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, din SUA, generalul-maior Gregory Lusk, care a remarcat începerea cooperării iniţiale, dintre cele două state, la nivel militar, Republica Moldova fiind azi un partener de încredere. Vizita fiind practic o replică americană, la spectacolul organizat de ambasada rusă, pe 9 mai, la  Chişinău. Quo vadis, Rusia?...

 • Xi Jinping vrea denuclearizarea întregii  Peninsule Coreea. Urmează reunificarea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xi Jinping vrea denuclearizarea întregii  Peninsule Coreea. Urmează reunificarea?

  Pe 15 aprilie, la Phenian se vor aniversa 101 ani, de la naşterea lui Kim Ir-sen. Nu este exclus ca un asemenea moment să fie precedat, marcat sau urmat, de o  testare demonstrativă, reuşită sau nu, a unei rachete nord-coreene, cu efect pur propagandistic. Indiferent de decizia lui Kim Jong Un, în această privinţă, întrevederea dintre preşedintele Chinei, Xi Jinping şi secretarul de stat american John Kerry anunţă o epocă nouă, pe tărâm coreean.

 • Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?

  Ultimul val de retorici agresive ale conducătorului nord-coreean, Kim Jong-un, pune o presiune mai mare asupra puterilor internaţionale, în condiţiile în care serviciile secrete americane au dezvăluit că Phenianul intenţionează să testeze mai multe rachete nucleare. Atenţia se îndreaptă înspre China, cel mai important aliat al Coreii de Nord, însă are oare Beijingul puterea să-l tempereze pe liderul impulsiv de la Phenian?

 • China nu este un (in)amic al SUA, dar îl poate aduce la ordine pe Kim Jong Un
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China nu este un (in)amic al SUA, dar îl poate aduce la ordine pe Kim Jong Un

  Nu NATO, nici Statele Unite, sau alt aliat al acestora, vor juca rolul decisiv în dorita aplanare a tensiunilor din Peninsula Coreea. Rusia va privi atentă evoluţia evenimentelor, fără a le putea influenţa cu ceva. Diferenţa specifică, tonul la fanfara păcii sau la marşul de război va fi dat, acum, de preşedintele Chinei, Xi Jinping. El a atenţionat Coreea de Nord să nu facă vreo imprudenţă şi a deplasat efective militare la graniţa comună.

 • Preşedintele Chinei se oferă să medieze tensiunile din Peninsula Coreeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Chinei se oferă să medieze tensiunile din Peninsula Coreeană

  Preşedintele Chinei Xi Jinping a declarat că este dispus să medieze relaţia între Coreea de Nord şi puterile internaţionale astfel încât să reducă tensiunile regionale, adăugând că nu este permisă perturbarea păcii mondiale, potrivit agenţiei de presă Associated Press.

 • Demnitarii chinezi simt austeritatea impusă de noul lider de la Beijing
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demnitarii chinezi simt austeritatea impusă de noul lider de la Beijing

  Noul conducător al Chinei, preşedintele Xi Jinping numit în urmă cu patru luni, promovează o campanie dură pentru reducerea cheltuielilor funcţionarilor publici, devenite celebre pentru banii irosiţi cu nesăbuinţă şi pentru extravaganţa petrecerilor şi a banchetelor în cinstea diferiţilor oficiali de rang înalt. Cu toate acestea, anchete arată că bogăţia continuă să fie concentrată în cercul restrâns al elitelor ţării.

 • Cum încearcă chinezii să-şi îmbunătăţească imaginea cu noua Primă Doamnă a ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum încearcă chinezii să-şi îmbunătăţească imaginea cu noua Primă Doamnă a ţării

  O fotografie cu actuala Primă Doamnă a Chinei, Peng Liyuan, surprinsă pe vremea când le cânta trupelor militare imediat după represiunea militară din 1989 a protestelor pro-democratice, a circulat în această săptămână în mediul online chinez. Imaginea a reaprins dezbaterea referitoare la rolul pe care l-a avut soţia liderului chinez în ţara comunistă.

 • Noul acord ruso-chinez: petrol contra arme. Cum urcă Beijingul în ierarhia producătorilor de armament: „Made in China”, copy/paste din Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul acord ruso-chinez: petrol contra arme. Cum urcă Beijingul în ierarhia producătorilor de armament: „Made in China”, copy/paste din Rusia

  Moscova şi Beijingul au semnat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe contracte în domenii de importanţă strategică, precum armament, energie şi comerţ. Rusia şi China au încheiat şi cel mai mare acord pentru furnizarea de armament din ultimii zece ani, însă analiştii militari spun că scopul asiaticilor este, de fapt, obţinerea tehnologiei pentru a o folosi în producţia autohtonă.

 • Acorduri economice ruso-chineze, semnate în ajunul întâlnirii dintre Putin şi Xi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acorduri economice ruso-chineze, semnate în ajunul întâlnirii dintre Putin şi Xi

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi omologul său chinez Wang Yang au semnat vineri nouă acorduri economice în timpul vizitei oficialului chinez la Moscova, printre care se numără înţelegeri de cooperare în domeniul bancar, energie şi creşterea iepurilor, informează agenţia de presă rusă RIA Novosti.

 • VIDEO Putin şi Xi pun lumea la cale pentru următorii zece ani la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Putin şi Xi pun lumea la cale pentru următorii zece ani la Moscova

  Noul preşedinte chinez Xi Jinping a ales pentru prima sa vizită oficială Rusia, unde se va întâlni vineri cu preşedintele Vladimir Putin. Analiştii consideră că vizita, care durează trei zile, va cimenta relaţiile dintre cele două mari puteri, cei doi lideri stabilind strategia pentru următoarea decadă, adică exact cât durează mandatul lui Xi Jinping.

 • Noul lider de la Beijing luptă cu toate forţele împotriva corupţiei. Mai mulţi oficiali de înalt rang au fost arestaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul lider de la Beijing luptă cu toate forţele împotriva corupţiei. Mai mulţi oficiali de înalt rang au fost arestaţi

  Un scop declarat al noului lider chinez Xi Jinping este eliminarea corupţiei, iar cruciada pe care acesta a început-o în luna noiembrie, atunci când a preluat frâiele Partidului Comunist, a început să dea roade. Zeci de persoane au fost arestate pe motiv că deţin prea multe proprietăţi, că au primit mită sau că au prea multe lucruri de valoare.

 • Washingtonul dorește să continue relaţia „constructivă” cu Beijingul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Washingtonul dorește să continue relaţia „constructivă” cu Beijingul

  Statele Unite şi-au exprimat, joi, dorinţa de a continua relaţia „constructivă" cu China, la conducerea căreia a fost ales un nou lider, într-un moment în care cele mai mari puteri mondiale rivalizează în ambiţii pentru regiunea Asia-Pacific, relatează AFP.

 • Xi Jinping îi va succeda lui Hu Jintao la conducerea Chinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xi Jinping îi va succeda lui Hu Jintao la conducerea Chinei

  Xi Jinping i-a succedat, joi, lui Hu Jintao la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC) şi, prin urmare, va deveni preşedintele Chinei, o putere mondială autoritară în plină schimbare, pe care va trebui să o reformeze şi să combată corupţia galopantă care o ameninţă, a anunţat agenţia China Nouă, citată de AFP.

Modifică Setările