Restabilirea dialogului militar, o prioritate pentru Joe Biden la întâlnirea cu Xi Jinping

0
Publicat:

Restabilirea dialogului dintre armatele Washingtonului şi Beijingului va fi o prioritate pentru preşedintele american Joe Biden atunci când se va întâlni miercuri cu omologul său chinez Xi Jinping, a declarat duminică un oficial al Casei Albe, potrivit AFP, conform Agerpres.

Interior casa albă, președintele Joe Biden în teleconferință cu președintele chinei, Xi Jinping
Joe Biden și Xi Jinping. Foto: EPA/EFE

"Preşedintele se angajează să restabilească legăturile dintre armate, deoarece crede că este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite", a declarat Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate naţională, pentru CBS.

"El crede că este necesară comunicarea între militari pentru a gestiona competiţia în mod responsabil şi pentru a se asigura că această concurenţă nu escaladează în conflict", a adăugat Sullivan.

Dialogul dintre cele mai mari două armate ale lumii a fost întrerupt de chinezi, a mai spus oficialul de rang înalt, de data aceasta intervievat de CNN.

Joe Biden şi Xi Jinping urmează să se întâlnească miercuri în regiunea San Francisco, oraş din California care va găzdui în acelaşi timp summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

Aceasta va fi a doua întâlnire în persoană între cei doi lideri de la alegerea lui Joe Biden. Va fi, de asemenea, prima vizită a lui Xi Jinping în Statele Unite din 2017.

În timpul discuţiilor bilaterale, Biden intenţionează, de asemenea, să pună pe masă problema iraniană, a anunţat Sullivan, în special "problema programului nuclear al Iranului şi ameninţarea pe care Iranul o reprezintă pentru stabilitatea regională şi ameninţarea pe care o reprezintă pentru forţele americane din regiune"

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite