China și Statele Unite inițiază discuții privind controlul armelor nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China și Statele Unite au convenit să înceapă discuții privind controlul armelor nucleare săptămâna viitoare, un pas semnificativ în evitarea unei curse periculoase a înarmărilor, relatează Wall Street Journal.

China și SUA, dialog despre controlul armelor nucleare FOTO Shutterstock
China și SUA, dialog despre controlul armelor nucleare FOTO Shutterstock

Aceste discuții reprezintă primul dialog oficial între cele două țări pe această temă de la administrația Obama. Cu toate acestea, discuțiile nu înseamnă începerea unor negocieri formale privind limitele armelor nucleare.

Administrația Biden și administrația chineză au un acord de principiu pentru o întâlnire a președintelui Joe Biden cu președintele Xi Jinping, în luna noiembrie, la San Francisco, deși detaliile precise nu au fost încă stabilite.

Discuțiile au loc în contextul în care relațiile dintre China și Statele Unite s-au deteriorat în ultima vreme, însă ambele părți fac eforturi pentru a menține dialogul diplomatic și a evita escaladarea conflictelor.

Evenimentele recente, cum ar fi doborârea de către SUA a unui presupus balon de spionaj chinez deasupra teritoriului american, au adus în prim-plan importanța unui dialog deschis și constructiv între cele două superputeri globale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite