Xi Jinping s-a întâlnit la Beijing cu reprezentanţi americani ai lumii de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele chinez Xi Jinping a primit miercuri la Beijing reprezentanţi americani ai lumii de afaceri, într-un moment în care China curtează investitorii străini pentru a evita încetinirea economică, notează AFP, citată de Agerpres.

 Xi Jinping. FOTO arhivă Profimedia
Xi Jinping. FOTO arhivă Profimedia

„Preşedintele Xi Jinping s-a întâlnit în cursul dimineţii (...) cu reprezentanţi ai comunităţii americane de afaceri la Palatul Poporului", a indicat televiziunea de stat chineză CCTV.

Canalul nu a oferit alte detalii și nici nu a precizat numele participanţilor.

Reuniunea a avut loc la o zi după închiderea la Beijing a unui important forum economic la care au participat mari patroni străini, printre care și CEO-ul Apple, Tim Cook.

Confruntată cu o încetinire economică şi tensiuni geopolitice, China încearcă să liniştească investitorii străini cu privire la perspectivele de creştere ale ţării.

Întâlnirea a avut loc după ce temerile mediului de afaceri au crescut în ultimele luni după mai multe percheziţii şi interogatorii vizând companii de consultanţă americane, într-un context de rivalitate acerbă între Beijing şi Washington.

Prim-ministrul chinez Li Qiang a stabilit un obiectiv de creştere de „aproximativ 5%" pentru PIB-ul Chinei în acest an.

Pentru multe naţiuni dezvoltate, această rată ar fi un vis, însă China rămâne departe de expansiunea orbitoare care a propulsat-o în ultimele decenii spre culmile economiei mondiale.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite