Reacția virală a lui Blinken atunci când Joe Biden l-a numit pe Xi Jinping „dictator” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un videoclip a ajuns viral pe internet, iar protagonistul a fost secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care a fost surprins dând dezaprobator din cap atunci când președintele american Joe Biden l-a numit pe omologul său chinez Xi Jinping „dictator”, relatează Sky News.

La finalul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri, liderul de la Casa Albă a fost întrebat dacă îl mai consideră pe omologul său chinez drept dictator, un termen pe care l-a folosit la începutul anului. 

El l-a numit pentru prima dată pe Xi „dictator” la o strângere de fonduri, care a avut loc în luna iunie, pentru campania sa de realegere pentru scrutinul prezidențial din 2024. 

Ei bine, uite, așa este", a declarat președintele american. 

Antony Blinken
Joe Biden încă îl consideră „dictator” pe Xi Jinping. Foto Captură video YouTube

Adică, este un dictator în sensul că este cel care conduce o țară care este comunistă și care se bazează pe o formă de guvernare total diferită de a noastră”, a mai adăugat Joe Biden. 

Afirmațiile lui Biden au fost făcute după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Xi Jinping, menită să stabilizeze relațiile tensionate dintre cele două țări. 

Summitul dintre președintele american şi omologul său chinez  s-a încheiat miercuri, în California, cu „progrese reale", potrivit lui Biden, care doreşte „să se asigure că rivalitatea nu degenerează în conflict", relatează AFP, conform Agerpres. 

Liderul de la Casa Albă a salutat discuţiile „constructive şi productive" cu Xi Jinping, anunţând în special un acord privind restabilirea comunicaţiilor militare între cele două ţări şi angajamentul Beijingului de a lupta pentru combaterea traficului cu fentanil. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite