Xi Jinping și-a stabilit obiective pentru asigurarea puterii financiare a RPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Chinei a cerut și accelerarea construcției unui sistem financiar modern cu caracteristici chinezești, scrie ziarul Cotidianul Poporului.

xi jinping china foto shutterstock jpg

Președintele Republicii Populare Chineze și secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), Xi Jinping a identificat sarcinile strategice de asigurare a puterii financiare a țării. Ziarul Cotidianul Poporului scrie despre acest lucru, comentând discursul liderului chinez la o conferință privind promovarea dezvoltării financiare de înaltă calitate în China, care a avut loc la Beijing.

Puterea financiară trebuie să se bazeze pe o bază economică solidă, să fie o putere economică caracteristică unui lider mondial, să se bazeze pe putere științifică și tehnologică și putere națională cuprinzătoare”, citează publicația, spusele președintelui chinez. În același timp, a continuat el, o țară trebuie să aibă elemente financiare cheie: trebuie să aibă o monedă puternică, o bancă centrală puternică, o structură financiară, un centru financiar internațional, supraveghere financiară și o echipă de personal financiar.

Șeful statului și al partidului de guvernământ au cerut „accelerarea construcției unui sistem financiar modern cu caracteristici chinezești”.

Țara noastră a devenit acum o importantă putere financiară globală cu cel mai mare sistem bancar din lume, a doua cea mai mare piață pentru asigurări, acțiuni și obligațiuni și cele mai mari rezerve valutare din lume”, se arată în material.

În concluzie, Cotidianul Poporului face apel la o unire mai strânsă în jurul Comitetului Central al PCC cu Xi Jinping ca nucleu, realizând pe deplin ideea secretarului general de socialism cu caracteristici chineze în noua eră, promovând prin dezvoltare financiară de înaltă calitate construirea unei țări puternice și o reîntinerire națională.

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite