David Cameron revine la vârful politicii britanice. Fostul prim-ministru a fost numit șef al diplomației de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rishi Sunak l-a numit pe David Cameron în funcția de ministru de externe al Marii Britanii, scrie politico.ue.

David Cameron FOTO EPA
David Cameron FOTO EPA

Revenirea lui Cameron, luni, într-una dintre cele mai înalte poziții din guvern, a provocat o undă de șoc în Westminster și în Partidul Conservator. Rishi Sunak a dat startul remanierii luni prin demiterea ministrului de interne Suella Braverman, o figură cheie a dreptei partidului. James Cleverly, fost ministru de externe, îi va lua locul lui Braverman la ministerul de interne.

David Cameron a demisionat din funcția de prim-ministru în 2016 după ce a pierdut referendumul pentru Brexit.

Reputația fostului premier a fost afectată pe fondul unui scandal de lobby în 2021. Bilanțul său în materie de politică externă este controversat în rândul unor conservatori. În calitate de prim-ministru, el a anunțat o așa-numită „Epocă de aur“ în relațiile Regatului Unit cu China și l-a găzduit pe președintele Xi Jinping pentru o vizită de stat.

Într-o declarație după numirea sa, Cameron a declarat că Regatul Unit va "fi alături de aliații noștri, își va consolida parteneriatele și se va asigura că vocea noastră este auzită".

Cameron a mai spus că, „Deși poate că nu am fost de acord cu unele decizii individuale, este clar pentru mine că Rishi Sunak este un prim-ministru puternic și capabil, care dă dovadă de o conducere exemplară într-un moment dificil“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite