Biden și Xi Jinping ar putea discuta miercuri despre reluarea comenzilor pentru Boeing 737 Max

0
Publicat:

Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping în cadrul summitului APEC de la San Francisco de săptămâna aceasta, când cei doi președinți ar putea discuta despre reluarea comerțului aerospațial, potrivit Bloomberg.

Xi Jinping, președintele Chinei, și Joe Biden, președintele SUA
Xi Jinping, președintele Chinei, se va întâlni cu Joe Biden, președintele SUA

Guvernul chinez ia în considerare încheierea unui angajament pentru avionul de linie Boeing 737 în timpul summitului APEC de la San Francisco, ca semnal al unui relaxării recente a restricțiilor dintre cele două națiuni, au declarat pentru Bloomberg persoane familiare cu chestiunea care nu sunt autorizate să vorbească public. Termenii unui potențial acord sunt încă în discuție și s-ar putea schimba sau chiar destrăma înainte ca șefii de stat să se întâlnească miercuri, au avertizat aceștia.

În timp ce Casa Albă a făcut din reluarea comunicărilor militare cu China o prioritate de vârf la summit, întâlnirea rară dintre cei doi lideri mondiali oferă, de asemenea, o oportunitate de a reinițializa comerțul aerospațial.

Un acord cu 737 Max ar marca o descoperire importantă pentru Boeing, după ce și-a pierdut avantajul pe piața din China în fața rivalului Airbus SE. Producătorul american nu a făcut vânzări semnificative ale celor mai bine vândute avioane în China cel puțin din 2018, înainte de cele două accidente aviatice în care au fost implicate aeronavele sale. De atunci, tensiunile dintre cele două guverne au înăbușit încheierea de tranzacții comerciale.

Boeing a refuzat să comenteze. Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Nu se așteaptă ca Xi să dezvăluie o comandă oficială pentru 737 Max, cea mai mare sursă de venituri a Boeing, au spus oamenii. Angajamentele aeronavelor care nu ajung la o vânzare fermă iau adesea forma unui memorandum de înțelegere sau a unei scrisori de intenție.

Unul dintre cei mai mari exportatori americani, Boeing a văzut cum vânzările către China s-au prăbușit pe măsură ce ostilitățile comerciale s-au accentuat. Boeing estimează că China va reprezenta aproximativ 20% din cererea globală de avioane în următoarele două decenii.

Momentul reluării livrărilor nu este legat de discuțiile diplomatice în curs, au spus două dintre surse. Boeing are în depozit aproximativ 85 avioane 737 Max destinate Chinei, iar repornirea livrărilor ar putea ajuta producătorul să-și atingă obiectivul de a livra între 375 și 400 dintre avioane în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite