Biden și Xi Jinping au convenit să reia contactele dintre armata americană și cea chineză | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele chinez Xi Jinping și președintele SUA Joe Biden au avut o întâlnire la nivel înalt la Fioli Estate, o casă de provincie aflată la aproximativ 40 km sud de San Francisco, California, scrie agenția Xinhua.

Steaguri China și Statele Unite FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Steaguri China și Statele Unite FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Liderii celor două puteri au convenit să „restabilize comunicarea la nivel înalt între forțele armate ale celor două țări pe bază de egalitate și respect, întâlniri de lucru între miniștrii apărării din Republica Populară Chineză și SUA, un mecanism de consultare privind securitatea maritimă, probleme și conversații telefonice directe între responsabilii zonelor de comandă de luptă”, informează agenția de presă Xinhua .

Președintele Xi Jinping a numit parteneriatul dintre Statele Unite și China „cea mai importantă relație bilaterală din lume” și a spus că el și Joe Biden „poartă pe umeri responsabilități grele pentru cele două popoare, pentru lume și pentru istorie”.

Președintele american Biden a subliniat importanța comunicării directe, spunând: „Nu există niciun substitut pentru discuțiile față în față ”. „ Trebuie să ne asigurăm că nu transformăm concurența în conflict”, a adăugat Biden, potrivit The Guardian. 

Președintele chinez Xi Jinping a declarat în timpul discuțiilor cu președintele american Joe Biden că Republica Populară Chineză nu are de gând să se reunească cu Taiwanul prin forță.

Xi și Biden au discutat și despre o cooperare mai strânsă împotriva schimbărilor climatice și s-au angajat să determine și să adopte măsuri la nivel național pentru toate gazele cu efect de seră, nu doar pentru CO2. 

Cei doi lideri au avut „unele din cele mai constructive discuții și productive avute vreodată”, a dat asigurări Joe Biden pe reţeaua de socializare X.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite