Stiri despre xi jinping

  211 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Leul care se trezeşte” între „White House Down” şi „Ruleta rusească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Leul care se trezeşte” între „White House Down” şi „Ruleta rusească”

  Reuniunea G20 s-a încheiat cu scorul de 11-9. Australia, Canada, Franţa, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Spania, Turcia şi Marea Britanie s-au alăturat SUA, acuzând guvernul sirian de utilizarea armelor chimice, în atacul efectuat luna trecută, asupra unor civili. Cei 11 au cerut un răspuns internaţional, faţă de conduita internă a administraţiei preşedintelui Siriei, Bashar al- Assad.

 • Preşedintele Chinei îşi joacă propria carte la G20 şi în patru state ex-sovietice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Chinei îşi joacă propria carte la G20 şi în patru state ex-sovietice

  Într-un moment în care Barack Obama pare încurajat de posibila susţinere a Congresului SUA, a operaţiunii de diminuare a puterii militare a regimului de la Damasc, iar Vladimir Putin şi-a controlat cu greu nervozitatea, pe timpul interviului acordat agenţiei Associated Press, liderul Chinei, Xi Jinping, a poposit înTurkmenistan, urmând a mai vizita Kazahstan, Uzbekistan şi Kîrgîstan. El va arbitra şi disputa dintre Obama şi Putin, la G20.

 • INTERVIU China este datoare să fie un factor de stabilitate, la nivel global
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU China este datoare să fie un factor de stabilitate, la nivel global

  China avea o populaţie de 1.345 miliarde de oameni, la finele anului trecut, conform unui raport publicat pe 18 iunie a.c., de Comisia de Planificare a Familiei şi a Sănătăţii Naţiunii. Raportul între sexe, la naştere, a fost de 117,7 băieţi/100 de fete, mai scăzut, cu 0,08%, faţă de anul anterior. În 2012 au văzut lumina zilei 16.350.000 nou născuţi, cu puţin sub populaţia actuală a României. Cum se vede, de la Bucureşti, evoluţia Chinei?

 • Soţia preşedintelui chinez a făcut senzaţie în timpul vizitei în Trinidad şi Tobago
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soţia preşedintelui chinez a făcut senzaţie în timpul vizitei în Trinidad şi Tobago

  Preşedintele Xi Jinping a făcut un pas istoric după ce a încheiat duminică prima vizită oficială a unui lider chinez în Trinidad şi Tobago, însă cea care a atras atenţia tuturor participanţilor a fost soţia sa Peng Liyuan. Fosta vedetă din showbizz-ul Chinei a transformat călătoria în ţara insulară într-un eveniment intens mediatizat.

 • INTERVIU Coabitarea este străină politicii de la Kremlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Coabitarea este străină politicii de la Kremlin

  Pe 2 mai, ministrul apărării, de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, din SUA, generalul-maior Gregory Lusk, care a remarcat începerea cooperării iniţiale, dintre cele două state, la nivel militar, Republica Moldova fiind azi un partener de încredere. Vizita fiind practic o replică americană, la spectacolul organizat de ambasada rusă, pe 9 mai, la  Chişinău. Quo vadis, Rusia?...

 • Xi Jinping vrea denuclearizarea întregii  Peninsule Coreea. Urmează reunificarea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xi Jinping vrea denuclearizarea întregii  Peninsule Coreea. Urmează reunificarea?

  Pe 15 aprilie, la Phenian se vor aniversa 101 ani, de la naşterea lui Kim Ir-sen. Nu este exclus ca un asemenea moment să fie precedat, marcat sau urmat, de o  testare demonstrativă, reuşită sau nu, a unei rachete nord-coreene, cu efect pur propagandistic. Indiferent de decizia lui Kim Jong Un, în această privinţă, întrevederea dintre preşedintele Chinei, Xi Jinping şi secretarul de stat american John Kerry anunţă o epocă nouă, pe tărâm coreean.

 • Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?

  Ultimul val de retorici agresive ale conducătorului nord-coreean, Kim Jong-un, pune o presiune mai mare asupra puterilor internaţionale, în condiţiile în care serviciile secrete americane au dezvăluit că Phenianul intenţionează să testeze mai multe rachete nucleare. Atenţia se îndreaptă înspre China, cel mai important aliat al Coreii de Nord, însă are oare Beijingul puterea să-l tempereze pe liderul impulsiv de la Phenian?

 • China nu este un (in)amic al SUA, dar îl poate aduce la ordine pe Kim Jong Un
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China nu este un (in)amic al SUA, dar îl poate aduce la ordine pe Kim Jong Un

  Nu NATO, nici Statele Unite, sau alt aliat al acestora, vor juca rolul decisiv în dorita aplanare a tensiunilor din Peninsula Coreea. Rusia va privi atentă evoluţia evenimentelor, fără a le putea influenţa cu ceva. Diferenţa specifică, tonul la fanfara păcii sau la marşul de război va fi dat, acum, de preşedintele Chinei, Xi Jinping. El a atenţionat Coreea de Nord să nu facă vreo imprudenţă şi a deplasat efective militare la graniţa comună.

 • Preşedintele Chinei se oferă să medieze tensiunile din Peninsula Coreeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Chinei se oferă să medieze tensiunile din Peninsula Coreeană

  Preşedintele Chinei Xi Jinping a declarat că este dispus să medieze relaţia între Coreea de Nord şi puterile internaţionale astfel încât să reducă tensiunile regionale, adăugând că nu este permisă perturbarea păcii mondiale, potrivit agenţiei de presă Associated Press.

 • Demnitarii chinezi simt austeritatea impusă de noul lider de la Beijing
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demnitarii chinezi simt austeritatea impusă de noul lider de la Beijing

  Noul conducător al Chinei, preşedintele Xi Jinping numit în urmă cu patru luni, promovează o campanie dură pentru reducerea cheltuielilor funcţionarilor publici, devenite celebre pentru banii irosiţi cu nesăbuinţă şi pentru extravaganţa petrecerilor şi a banchetelor în cinstea diferiţilor oficiali de rang înalt. Cu toate acestea, anchete arată că bogăţia continuă să fie concentrată în cercul restrâns al elitelor ţării.