stiri despre steaua

Ieri, în nepăsarea obişnuită a politicienilor noştri, a trecut neobservată Ziua Mondială a Populaţiei, ocazie cu care, în principiu, măcar peste câteva statistici să-şi fi aruncat ochii pentru a vedea care este natura bătăliei pentru supravieţuire în care sunt antrenate naţiunile planetei, fiecare, în felul său, confruntată cu consecinţele unui fenomen fascinant, înspăimântător şi de neoprit: creşterea exponenţială a populaţiei globului.

acum 4 ore · comentarii (12)

Spre deosebire de starea de urgenţă, gestionată de preşedintele Iohannis, în starea de alertă lucrurile s-au agravat brusc. Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus a crescut de la o zi la alta, şi chiar dacă în weekend se fac mai puţină testări, săptămâna viitoare ne putem aştepta la cel puţin 1000 de cazuri noi pe zi. În această situaţie, de nedorit, reinstalarea stării de urgenţă nu mai poate fi evitată.

acum 8 ore · comentarii (40)

Mă uit de câteva zile cu imensă milă la zbaterile mediatice din ce în ce mai necontrolate şi tot mai penibile ale fostului ministru al Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu. Reactivată în calitatea de vector de imagine al PSD, adică de „vorbete”, după ceva vreme în care a stat pe margine şi a avut parte doar de înfrângeri şi de tot atâtea decepţii.

acum 6 ore · comentarii (17)

Rusia tocmai şi-a modificat Constituţia la 4 iulie, introducând mai multe amendamente într-o formă de plebiscit/consultare populară care nu există ca formă juridică în legilaţie, o improvizaţie juridică. O forţare gândită pentru a garanta prelungirea mandatului lui Vladimir Putin practic pe viaţă, până în 2036, când va avea 83 de ani.

acum 2 zile · comentarii (86)

Atitudinea submisivă faţă de o Chină tot mai agresivă este calea sigură spre dezastru. UE şi SUA trebuie să facă front comun şi să impună sancţiuni legate de situaţia din Hong-Kong, de încălcarea drepturilor omului în China şi mai ales legat de responsabilitatea PCC privind muşamalizarea epidemiei de coronavirus la începutul ei, care costă acum vieţi omeneşti în toată lumea.

acum 2 zile · comentarii (23)

Intrarea în procedura de insolvenţă, se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor, după 30 de zile de la scadenţă, faţă de unul sau mai mulţi creditori. Insolvenţa este iminentă atunci când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile angajate.

acum 2 zile · comentarii (0)