stiri despre samsung

Implicaţiile sunt absolut enorme şi presupun o reorientare nu numai a pieţelor economice, ci şi o reaşezare a tuturor raţionamentelor majore de securitate la nivel mondial, cu Turcia în situaţia de a-şi susţine viitoarea prezenţă în BRICS cu un argument imbatabil: 694 milioane tone de pământuri rare identificate şi confirmate de zona Beylikova din departamentul Eskişhir.

acum 20 ore · comentarii (21)

Se vorbeşte din ce în ce mai mult astăzi despre o posibilă „pace coreeană” în Ucraina. Dincolo de orice speculaţii, vom prezenta în cele ce urmează, pe parcursul a trei episoade, care au fost resorturile, evoluţiile şi modul în care s-a „încheiat” primul război prin proxy al Războiului Rece.

Anul acesta profesorul Cristian Preda a lansat volumul cu titlul Robul succesului: viaţa politică a lui Victor Eftimiu sub şase constituţii, editura Humanitas, aducând la lumină biografia unui scriitor român de origine albaneză mai puţin cunoscut publicului larg, deşi opera sa este destul de consistentă, fiind dramaturg, eseist, povestitor, scriitor şi traducător.

acum 13 ore · comentarii (0)

Declaraţia Angelei Gheorghiu, cum că nu datorează nimic României, întrucât n-a fost susţinută de stat şi de instituţiile lui niciodată în cariera sa, a stârnit un val de indignare printre comentatorii de pe internet, care i-au amintit de anii de şcoală şi de formare artistică, ba chiar şi de primele angajamente, toate petrecute pe tărâmul natal.

acum 2 zile · comentarii (13)

A trecut ceva timp de la punerea în dezbatere publică a proiectelor de lege bazate pe proiectul România Educată al preşedintelui Iohannis. Cele mai aprinse discuţii le-au stârnit prevederile privind protecţia plagiatorilor, contrar principiilor enunţate în România Educată. Până în prezent, preşedintele Iohannis nu s-a delimitat de aceste prevederi. Înseamnă că este de acord cu ele?

acum 2 zile · comentarii (8)

Dintre scripcarii secolului al 18-lea, l-am ales pe Mătase, despre care se spune că s-ar fi născut cântând. În loc să se smiorcăie sau să plângă, de cum a văzut lumina lumii, l-a şi lovit veselia şi printre gângurelile şi chicoteala de prunc scotea şi câte o lălăială scurtă, mărind un ochi, exact cum avea să facă tot restul vieţii.

acum 2 zile · comentarii (4)

După o emisiune de televiziune - moderată cu tact, de jurnalistul Victor Ciutacu -, l-am întrebat pe finul sociolog Vladimir Ionaş:  ce ar face dacă ar fi, ipotetic, preşedintele României şi ar primi  solicitarea de ajutor de la omologul din Chişinău, în cazul unei invazii militare ruse  în Republica Moldova? Mi-a răspuns onest. Nu ar rămâne indiferent.

acum 5 zile · comentarii (10)
Modifică Setările