Qualcomm, Samsung și Google pregătesc alternative pentru Apple Vision Pro

0
Publicat:

Qualcomm a anunțat joi, 4 ianuarie, un nou cip care va fi folosit de Samsung și Google pentru dispozitivele cu realitate mixtă care ar putea concura cu căștile Apple Vision Pro.

image

Qualcomm, Samsung și Google au anunțat anul trecut un parteneriat pentru crearea de dispozitive cu realitate mixtă. Realitatea mixtă îți permite să suprapui conținut digital peste lumea reală folosind o cască dedicată. Cel mai recent cip, care poate rula aplicații Android, sugerează că cei dor giganți urmează să lanseze căști mai accesibile decât Vision Pro de la Apple, care a fost anunțată la un preț de 3.499 de dolari, și urmează să fie lansată la începutul acestui an. Căștile Apple folosesc cipul proprietar M2, care alimentează și unele Mac-uri.

Noul cip Qualcomm, cunoscut sub numele de Snapdragon XR2+ Gen 2, este un pas înainte față de modelul anterior, Snapdragon XR2 Gen 2 folosit în Meta Quest 3. Acest model se vinde la 499,99 de dolari și include cu suport pentru ecrane cu rezoluție mai mare și grafică îmbunătățită.

Caracteristici Snapdragon XR2+ Gen 2

Platforma Snapdragon XR2+ Gen 2 are o arhitectură unică de cipuri care deblochează calculul spațial 4.3K la 90 de cadre pe secundă pentru claritate vizuală ridicată, destinată muncii și divertismentului. Noul Snapdragon XR2+ Gen 2, construit pe capacitățile recent anunțate ale Snapdragon XR2 Gen 2, aduce o nouă etapă de experiențe mai realiste și detaliate în domeniile de realitate mixtă (MR) și realitate virtuală (VR), oferind o frecvență GPU mai mare cu 15% și o frecvență CPU mai mare cu 20%.

Comparație cu generația anterioară.
Comparație cu generația anterioară.

Dispozitivul care folosește Snapdragon XR2+ Gen 2 poate monitoriza utilizatorul, mișcările acestuia și lumea din jur pentru navigare fără efort și experiențe care îmbină spațiul fizic cu cel digital.

Pe lângă acest anunț, pentru a accelera timpul de lansare pe piață pentru producătorii OEM, Qualcomm Technologies a prezentat un nou design de referință MR & VR dezvoltat de Goertek , care include tehnologie de urmărire a ochilor de la Tobii. Acest design susține configurații atât de 3K pe ochi (folosind Snapdragon XR2 Gen 2), cât și de 4K pe ochi (folosind Snapdragon XR2+ Gen 2).

Nu este clar deocamdată, când se vor lansa noile dispozitive cu realitate mixtă de la Samsung și Google.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite