Noile game de televizoare Samsung Neo QLED, OLED și Lifestyle 2023 sunt disponibile în România

0
Publicat:

Noua gamă de televizoare Samsung a fost prezentată oficial în România, în cadrul unui eveniment desfășurat pe 26 aprilie în capitală și aduce televizoare smart din seriile Neo QLED, OLED și Lifestyle.

Samsung Neo QLED și OLED 2023.
Samsung Neo QLED și OLED 2023.

Prezentarea a fost susținută de Victor Armășelu - Vicepreședinte al Samsung Electronics în România și Bulgaria și Sabrina Știrb - Director de Comunicare Samsung Electronics. În deschidere a vorbit Julia Kim, președinte al Samsung Electronics România și Bulgaria (SEROM). De partea de entertainment s-a ocupat Vlad Grigorescu.

Prin conceptul de „Calm Technology”, Samsung își propune să vină în ajutorul utilizatorilor ca ei să poată duce un stil de viață mai liniștit, lipsit de griji. 

NEO QLED 8K

Noile Samsung NEO QLED 8K și 4K au dimensiuni ce încep de la 43 inci și ajung până la 98 de inci. Samsung a inclus în toate televizoarele NEO QLED ale anului 2023 tehnologiile sale de top, începând cu Quantum Matrix, o inovație în materie de claritate a imaginii și control al luminii. Un procesor dotat cu inteligență artificială, Neural Quantum Processor, care optimizează experiența de vizionare, indiferent de calitatea originală a filmării. Cu ajutorul tehnologiilor Dolby Atmos și a OTS (Object Tracking Sound). Funcția Q-Simphony asigură o calitate audio ridicată, permițând utilizarea simultana atat a difuzoarelor televizorului cat si a soundbar-ului, atunci cand utilizatorii ataseaza un soundbar Samsung Seria Q.

Opțiunile Shape Adaptive Light Control (controlul precis al luminii, fără “efect de blooming” și cu un contrast precis) și Real Depth Enhancer Pro (AI detectează zonele pe care se concentrează ochii și îmbunătățesc profunzimea imaginii), sunt disponibile pe noile televizoare Neo QLED 8K și 4K.

OLED

Gama OLED TV este extinsă anul acesta cu două noi modele, S95C și S90C, ambele dotate cu același procesor Neural Quantum ce oferă culori vii și un contrast puternic. Paleta de culori este atât de apropiată de realitate încât noile OLED sunt primele televizoare validate de Institutul Pantone. Samsung a inclus în noile televizoare posibilitatea de a viziona conținutul la calitate 4K, indiferent de rezoluția inițială a filmării, precum și tehnologia Dolby Atmos cu funcția de Object Tracking Sound.

În plus, pentru prima dată pe un televizor OLED, Samsung OLED vine cu certificarea AMD FreeSync Premium Pro, pentru pasionații de gaming si rate de refresh de pana la 144Hz VRR. Modelele Samsung OLED au dimensiuni începând cu 55 de inci până la 77 inci.

Lifestyle

Noile produse din Lifestyle Collection sporesc experiența personalizată de utilizare, oferind un produs și o experiență de vizionare pentru fiecare utilizator, cu The Frame, The Serif și Sero.

Televizoarele Samsung Lifestyle 2023.
Televizoarele Samsung Lifestyle 2023.

Pentru cei care nu vor să fie constrânși de prezența unui ecran pentru a urmări serialul preferat, Samsung propune Freestyle. Videoproiectorul portabil poate fi purtat peste tot și oferă experiența vizionării conținutului la o calitate ridicată, permițând proiecții de până la 100 de inchi pe orice suprafață plană, configurare rapidă a imaginii (auto-focus, auto-keystone si auto-leveling), sunet omnidirecțional integrat și experiența Samsung Smart TV.

Conectivitate prin Smart Things

Anul acesta Samsung face încă un pas înainte pentru a simplifica viața de zi cu zi a consumatorilor, printr-o integrare perfectă a mai multor dispozitive în întregul său ecosistem cu ajutorul SmartThings, aplicația care face ca noua gamă de televizoare să dispună de capabilități extraordinare de conectivitate.

Utilizatorii nu mai trebuie să achiziționeze un dongle SmartThings separat, pentru a conecta și controla dispozitivele Zigbee și Thread deoarece, odată cu gama 2023, modulul SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip va fi integrat direct în produsele Samsung.

Proiector Samsung Freestyle.
Proiector Samsung Freestyle.

Aplicația SmartThings sincronizează automat nu doar dispozitivelele Samsung, ci și aparatele terțe și dispozitivele compatibile IoT. Astfel, televizoarele Samsung pot deveni hub-ul central de control pentru dispozitivele smart compatibile, din casă.

Și tot prin intermediul SmartThings, gama de televizoare Samsung 2023 integrează modul de economisire AI a energiei, ajutând utilizatorii să economisească din consumul uzual de energie electrică. 

Sustenabilitate 

Noua telecomandă SolarCell, de generație a treia, nu necesită baterii și se poate încărca prin Radio Frequency Harvesting de 2,4GHz – obținând energie din semnalele emise de routerele Wi-Fi. Totodată, Samsung va înlocui 20% din piesele de suport utilizate pentru aceasta, cu plastic reciclat din deșeuri recuperate din ocean.

Samsung a proiectat o matriță de injecție ușoară, care necesită mai puține material. Aceasta dispune de o structură care poate fi reutilizată, reducând astfel consumul total de energie și numărul materiilor prime necesare pentru producție.

Datorită SmartThings, gama de televizoare Samsung 2023 integrează modul de economisire AI a energiei, ajutând utilizatorii să economisească din consumul uzual de energie electrică al gospodăriei. Serviciul SmartThings Energy de pe televizoare ajută la reducerea amprentei de carbon prin modificări simple, cum ar fi schimbarea automată în modul de economisire a energiei pe anumite dispozitive atunci când nu sunt utilizate o perioadă de timp.

Televizoarele Samsung vor fi împachetate folosind ambalaje eco. Samsung Eco-Packaging va veni cu imprimare minimă, astfel încât este să fie consumată mai puțină cerneală în producție. În plus, compania va folosi bandă de hârtie pentru a reduce utilizarea plasticului în ambalajele sale, iar dimensiunile pachetelor vor fi și ele reduse pentru a diminua emisiile globale de carbon.

Vezi in clip evenimentul Samsung, partea cu accent pe noile produse.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite