CES 2024: Samsung anunță noi monitoare de gaming, din gama Odyssey, cu panouri OLED

0
Publicat:

Samsung a anunțat lansarea noilor monitoare de gaming Odyssey OLED care vor debuta săptămâna viitoare în Las Vegas la CES 2024, cel mai mare eveniment tech din lume organizat de Consumer Technology Association (CTA).

image

Noile modele OLED sunt Odyssey OLED G9 (nume model: G95SD), Odyssey OLED G8 (nume model: G80SD) și Odyssey OLED G6 (nume model: G60SD).

Odyssey OLED G9 este un monitor de joc curbat ultra-larg de 49 de inch (124.4 cm) cu rezoluție DQHD (5.120x1.440) și un raport de aspect de 32:9, precum și alte caracteristici îmbunătățite. Odyssey OLED G8 este primul monitor de gaming Samsung OLED plat de 32 de inch (81.2) cu rezoluție 4K UHD (3.840x2.160) și un raport de aspect de 16:9.

Ambele monitoare au o rată de reîmprospătare de 240Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03ms. Odyssey OLED G6 este un monitor de 27 de inch (68.5 cm) QHD (2.560x1.440) care are un raport de aspect de 16:9, o rată de reîmprospătare de 360Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03ms.

Tehnologii disponibile pe noile monitoare

Toate cele trei modele noi includ tehnologia OLED Glare-Free care minimizează reflexiile de lumină, permitând o experiență de vizualizare îmbunătățită fără echipamente suplimentare.

Cu VESA DisplayHDR True Black 400, monitoarele oferă detalii ridicate și culori vii independente de jocul sau conținutul afișat. Mai mult, ele susțin AMD FreeSync Premium Pro pentru sesiuni de gaming HDR cu latență redusă.

Cele trei monitoare au conectivitate cuprinzătoare, cu două porturi HDMI 2.1, un hub USB și o intrare DisplayPort 1.4. Acestea sunt compatibile VESA și dispun de un suport reglabil pe înălțime (HAS) care permite controlul înclinării, rotirii și pivotării.

Avantajele ecosistemului

Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 oferă acum funcția Multi Control, o caracteristică nouă care asigură o conectivitate fluidă a mai multor dispozitive în același timp. Multi Control permite utilizatorilor să transfere imagini și/sau text între monitorul lor Samsung și alte dispozitive Samsung — inclusiv Galaxy Book, tabletă sau telefon — folosind mouse-ul și tastatura.

În plus, Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 includ Samsung SmartThings Hub. Cu hub-ul încorporat, utilizatorii se pot conecta la diverse dispozitive IoT compatibile cu Matter și Home Connectivity Alliance (HCA), pentru controlul dispozitivelor.

Monitoarele Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 sunt, de asemenea, construite pentru divertisment all-in-one. Echipate cu platforma Samsung Smart TV și Samsung Gaming Hub, acestea oferă acces la servicii de streaming și gaming în cloud fără descărcări, constrângeri de stocare sau necesitatea unui PC/console.

Design pentru orice spațiu

Pentru prima dată, Samsung a adus opțiuni OLED în seria Odyssey și un raport de aspect de 16:9 la Odyssey OLED G8 și Odyssey OLED G6. Noile modele se bazează pe designul subțire din metal al seriei Odyssey OLED și includ noua funcție Core Lighting+.

Samsung Odyssey OLED G9.
Samsung Odyssey OLED G9.

Core Lighting emite lumină ambientală din spatele monitorului, pentru o astmosferă de joc cât mai plăcută. Cercul de iluminare este de patru ori mai subțire decât modelul anterior (G95SC), prin urmare, se integrează în rama subțire de 3,9 mm din metal. Există și un nou suport subțire din metal care permite asamblarea fără unelte, utilizând o placă de metal de 3 mm care se armonizează cu designul display-ului și lasă loc pentru alte dispozitive.

Cu lansarea acestor noi modele, Samsung își consolidează gama OLED și poziția pe piața de monitoare de gaming. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite