SUA acordă Samsung subvenții de 6,4 miliarde de dolari pentru un complex de producție de cipuri în Texas

0
Publicat:

Administrația Biden va acorda subvenții de până la 6,4 miliarde de dolari companiei sud-coreene Samsung pentru a-și extinde producția de cipuri în centrul Texasului, ca parte a unui efort mai amplu de extindere a producției de cipuri din SUA, a anunțat luni Departamentul de Comerț.

Foto procesor Samsung
SUA acordă Samsung subvenții de 6,4 miliarde de dolari

Finanțarea, din Legea privind cipurile și știința din 2022, va stimula producția de cipuri pentru industriile aerospațială, de apărare și auto și va susține securitatea națională, au declarat reporterilor oficiali ai administrației.

"Întoarcerea producției de cipuri de ultimă generație în America reprezintă un nou capitol important pentru industria noastră de semiconductori", a declarat consilierul economic național al Casei Albe, Lael Brainard.

Reuters a raportat anterior că anunțul urma să fie făcut.

Subvenția va sprijini două unități de producție de cipuri, un centru de cercetare și o unitate de ambalare, a declarat secretarul pentru comerț, Gina Raimondo, în cadrul convorbirii telefonice.

De asemenea, aceasta va permite Samsung să își extindă instalația de semiconductori din Austin, Texas, a spus Raimondo.

"(Aceste investiții) vor permite SUA să fie din nou lider mondial, nu doar în ceea ce privește proiectarea semiconductorilor, unde suntem acum lideri, ci și în ceea ce privește producția, ambalarea avansată și cercetarea și dezvoltarea", a declarat Raimondo.

Se așteaptă ca Samsung să investească aproximativ 45 de miliarde de dolari în construcția și extinderea instalațiilor sale din Texas până la sfârșitul deceniului, au declarat înalți oficiali ai administrației.

Investiția americană în producția de cipuri este menită să reducă dependența față de China și Taiwan.

Investiția vine după ce grupul american Apple a reuşit să pună capăt unui şir de 12 ani în care rivalul sud-coreean Samsung Electronics a fost cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, în condiţiile în care cota de piaţă a producătorului telefoanelor iPhone a urcat până la 20% în 2023, potrivit firmei de cercetare de piaţă International Data Corp.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite