Samsung și Google Cloud au anunțat un parteneriat pentru AI generativ

0
Publicat:

Samsung și Google au anunțat un nou parteneriat, pe mai mulți ani, prin care pun la dispoziție utilizatorilor de smartphone-uri Samsung tehnologia de inteligență artificială generativă (AI) dezvoltată de Google Cloud.

image

Parteneriatul începe cu seria Samsung Galaxy S24, lansată pe 17 ianuarie în cadrul Galaxy Unpacked la San Jose, California.

Samsung va fi primul partener Google Cloud care va implementa Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI prin cloud pe dispozitivele smartphone.

Samsung este primul partener Google Cloud care implementează Gemini Pro pe Vertex AI pentru utilizatori. Construit de la zero pentru a fi multimodal, Gemini poate generaliza și înțelege fără probleme, opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, imagini și video. Începând cu aplicațiile originale Samsung, utilizatorii pot profita de funcția de sumarizare în Note, Voice Recorder și Tastatură. Gemini Pro pe Vertex AI oferă dispozitivelor Samsung funcții Google Cloud esențiale, inclusiv securitate, siguranță, confidențialitate și conformitatea datelor.

De asemenea, utilizatorii seriei Galaxy S24 pot beneficia imediat de Imagen 2, cea mai avansată tehnologie de până acum a Google pentru extragerea textului din imagini de la Google DeepMind. Cu Imagen 2 pe Vertex AI, Samsung aduce utilizatorilor capabilități de editare a imaginilor. Aceste caracteristici pot fi găsite în Generative Edit în Galeria S24.

Generative Edit necesită o conexiune la rețea și conectare la contul Samsung. Editarea cu Generative Edit are ca rezultat o fotografie redimensionată de până la 12 MP. Semnul digital watermark este suprapus pe rezultatul imaginii la salvare, pentru a indica faptul că imaginea este generată de AI. Precizia și fiabilitatea rezultatelor generate nu sunt garantate.

 Ca parte a acestui parteneriat, Samsung este unul dintre primii clienți care au testat Gemini Ultra, cel mai capabil și cel mai important model Google pentru sarcini extrem de complexe. De asemenea, Seria S24 va folosi Gemini Nano, LLM integrat pe dispozitiv livrat ca parte a sistemului de operare Android 14, cel mai eficient model de Gemini.

Funcțiile Galaxy AI pot necesita conexiune la internet, conectare la contul Samsung și/sau actualizare la cea mai recentă versiune Android. Funcționalitatea produsului poate depinde de setările aplicației și dispozitivului. Este posibil ca unele funcții să nu fie compatibile cu anumite aplicații sau să necesite actualizări suplimentare de software, cum ar fi pachetele lingvistice. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de țară, regiune sau piață. Nu este garantată acuratețea rezultatelor. Pentru specificații și condiții detaliate, consultați site-ul web local Samsung.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite