Samsung a lansat Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Hands on, specificații și prețuri

0
Publicat:

Samsung a lansat azi, 26 iunie, Galaxy Fold 5 și Galaxy Flip 5, cele mai noi smartphone-uri pliabile ale gigantului sud-coreean și în urmă cu câteva zile am petrecut o oră descoperindu-le. În continuare specificații, primele impresii și prețuri.

Samsung Galaxy Fold 5 și Galaxy Flip 5. FOTO Adrian Pogîngeanu
Samsung Galaxy Fold 5 și Galaxy Flip 5. FOTO Adrian Pogîngeanu

La prima vedere Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 nu arată diferit de generația anterioară, dar evident există și diferențe.

Samung Galaxy Z Fold 5

Am început cu Z Fold 5, smartphone-ul are ramă metalică, se simte solid/ masiv fără a fi greoi. Ecranul exterior e potrivit ca dimensiune, cel interior e în continuare uriaș și foarte bun pentru productivitate, dacă îl împarți. Încă nu reușesc să-l deschid cu o singură mână și nu i-au inserat PEN-ul în corp, vine tot în husă.

În clipul următor hands-on si specificații.

Și aici rezultatele din 3 teste sintetice: 3DMark, Geekbench 6 și Antutu Benchmark.

Specificații pe larg pentru Galaxy Fold 5.

image
image

Samsung Galaxy Flip 5

Este în continuare ”o jucărie” pe lângă fratele cel mare, dar sunt convins că va avea mai mulți clienți decât acesta, datorită prețului, eleganței și dimensiunii. Am remarcat pentru ambele modele noile huse și mi s-au părut foarte reușite. Ecranul exterior al lui Galaxy Z Flip 5 este mai mare ca anul trecut și pare să fie la fel ca cel al lui Motorola RAZR 40 Ultra.

Are destule widget-uri la prima vedere și Alin Pătrășcanu, Product Trainer MX Division Samsung Romania, mi-a explicat că pot fi create shortcut-uri pe ecranul exterior și pot fi deschise aplicații la fel ca pe ecranul exterior al lui Z Fold5. Voi afla mai multe detalii în testare.

Se deschide ușor cu o mână, dacă ai experiență cu modelele flip și ecranul are dimensiunea unuia de pe un smartphone monobloc, obișnuit, 6,7 inchi. Rămâne de văzut dacă îmbunătățirie la ecranul exterior vor face utilizatorul să nu deschidă smartphone-ul așa des.

Specificații pe larg pentru Galaxy Z Flip 5.

image
image
image

Prețul modelului Galaxy Z Flip5 pornește de la 5,999 lei și al lui Galaxy Z Fold5 pornește de la 9,399 lei. Cel mic e sub concurență, cel mare e la fel sau mai sus, depinde cu ce modele îl compari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite