Samsung a integrat în ecranele Flip Pro aplicația Fable Blockly

0
Publicat:

Samsung Electronics și compania daneză producătoare de roboți educaționali, Shape Robotics, au dezvoltat un parteneriat tehnologic pentru soluții de tip “Ed Tech”, aliniate la standardele de predare STEAM.

image

Atât profesorii cât și elevii vor putea să învețe bazele roboticii, folosind un set redus de echipamente– tabla interactivă cu softul de programare „Fable Blockly” inclus și accesoriul „HUB = inima roboților” atașat acesteia. În cazul laboratoarelor SMART, soluția este ușor accesibilă fiind integrată nativ în ecosistemul hardware și software deja prezent în laboratoarele inteligente.

Integrarea aplicației Fable Blockly în sistemul de operare Tizen al display-urilor interactive Samsung Flip Pro aduce mai multe avantaje tehnice, economice și educaționale. Mai exact, dispare nevoia achiziționării altor dispozitive (calculator, laptop, tabletă, OPS) care anterior erau necesare pentru a rula aplicația Fable Blockly pe displayul interactiv. 

Acest prim produs dezvoltat de cele două companii vine practic în întâmpinarea nevoilor educaționale din școli, licee teoretice și/sau cu profil tehnic, dar și universități.

Acordul dintre Shape Robotics și Samsung Electronics a fost încheiat anul trecut, scopul acestuia fiind acela de a facilita și optimiza educația tehnologică în sistemele școlare din întreaga lume. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite