Stiri despre guvernul romaniei

  240 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Comisia de la Veneţia a formulat
propuneri de revizuire a Constituţiei României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia de la Veneţia a formulat propuneri de revizuire a Constituţiei României

  Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a adoptat, vineri, avizul cu privire la măsurile luate de Guvernul şi de Parlamentul României în ce priveşte alte instituţii ale statului şi cu privire la Ordonanţa de Urgenţă pentru amendarea Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi vizând Ordonanţa de Urgenţă pentru amendarea Legii 3/2000 privind organizarea referendumului.

 • Până şi ruşii se plâng de corupţia din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Până şi ruşii se plâng de corupţia din România

  În decembrie 2011, Guvernul României a aprobat strategia naţională pentru integrarea minorităţii naţionale a romilor în societatea românească pentru perioada cuprinsă între 2012-2020. Cu toate acestea, din cauza mai multor motive, inclusiv cele de natură economică, organizaţiile de apărare a drepturilor omului şi experţii nu cred că problema romilor va fi soluţionată în România în viitorul apropiat.

 • Adriana Ţicău: Solicit CE 'întreaga disponibilitate' de cooperare cu guvernul României pentru remedierea deficienţelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adriana Ţicău: Solicit CE 'întreaga disponibilitate' de cooperare cu guvernul României pentru remedierea deficienţelor

  Eurodeputata PSD Adriana Ţicãu a declarat joi searã, în plenul Parlamentului European, în cadrul intervenţiilor de un minut de la finalul primei zile a sesiunii plenare de la Strasbourg, cã solicitã Comisiei Europene (CE) întreaga disponibilitate de cooperare cu guvernul României pentru remedierea deficienţelor semnalate în urma controalelor de audit care au dus la presuspendarea a trei programe, pe care le pune pe seama incompetenţe

 • Ponta avertizează că România rămâne fără bani la jumătatea lunii noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta avertizează că România rămâne fără bani la jumătatea lunii noiembrie

  Prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului, a declarat, duminică, premierul Ponta.

 • MRU: Sunt atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU: Sunt atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei

  Mihai Răzvan Ungureanu a precizat, miercuri, că "aşa zisele dezvăluiri" despre sumele pe care le-a cheltuit pe produse de îngrijire personală în perioada când era premier "nu au nicio valoare şi reprezintă un atac la persoană" generat de ascensiunea sa politică.

 • Franţa plăteşte pentru revenirea romilor în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa plăteşte pentru revenirea romilor în România

  Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare va acorda un „ajutor de revenire“ familiilor de cetăţeni români aparţinând minorităţii rome care urmează să părăsească teritoriul Franţei.

 • Premierul francez vrea negocieri cu guvernele român și bulgar, pe tema romilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul francez vrea negocieri cu guvernele român și bulgar, pe tema romilor

  Premierul francez Jean-Marc Ayrault a anunţat, azi, că oficialii de la Paris au decis să negocieze cu guvernele României şi Bulgariei pe tema romilor şi că va solicita "în zilele următoare" o reuniune a Consiliul European în vederea unei soluţionări "la scară europeană" a problemei etnicilor romi, relatează AFP.

 • Guvernul a umplut Curtea cu gunoaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a umplut Curtea cu gunoaie

  Covârşitoarea majoritate a cifrelor furnizate de Guvern în speranţa reducerii cvorumului la referendum a fost considerată „irelevantă“ pentru CCR.

 • Guvernul ameţeşte CCR cu cifre vagi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul ameţeşte CCR cu cifre vagi

  Executivul a organizat un minirecensământ pentru a scurta listele electorale, însă a trimis Curţii Constituţionale cifre irelevante.

 • CCR măreşte cvorumul la referendum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR măreşte cvorumul la referendum

  Curtea Constituţională a decis ieri să-i includă pe listele electorale permanente, pe baza cărora se calculează cvorumul la referendum, şi pe românii cu domiciliul stabil în străinătate.

 • Guvernul ne numără ca Ghiţă Pristanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul ne numără ca Ghiţă Pristanda

  Primarii şi funcţionarii din administraţia locală nu ştiu cum să-i numere pe românii plecaţi în străinătate, aşa cum le cere Guvernul.