Ce ajutoare de urgență vrea să dea Guvernul. Lista celor mai mari alocări

0
Publicat:

Proiectul de act normativ privind acordarea ajutoarelor de urgență este inclus pe lista de acte din cadrul ședinței Guvernului, valoarea sumelor alocate fiind de 1,7 milioane lei, urmând a beneficia 427 de familii și persoane singure,

Guvernul va dezbate proiectul privind acordarea ajutoarelor de urgență. Foto: Inquam Photos
Guvernul va dezbate proiectul privind acordarea ajutoarelor de urgență. Foto: Inquam Photos

Pe lista de proiecte dezbătute astăzi de Guvern se află și proiectul de act normativ privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru persoanele și familiile aflate în situații de necesitate. Sursa acestui act normativ este legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgență familiilor sau persoanelor care au fost afectați de calamități naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii. Persoanele aflate în situații defavorabile determinate de starea de sănătate sau alte cauze care pot duce la excluziunea socială, vor putea beneficia de asemenea de ajutor din partea statului.

Suma totală care va fi investită în îmbunătățirea traiului persoanelor dezavantajate este de aproximativ 1,7 milioane lei. Din această sumă vor beneficia un număr total de 427 familii și persoane singure.

Câte persoane vor beneficia de ajutoarele de urgență?

Cei mai mulți beneficiari afectați de fenomenele meteorologice periculoare, starea de sănătate și risculde excluziune socială sunt din județele Neamț (61), Dâmbovița (59), Iași (42), Buzău (28), Botoșani (25), București (25), Argeș (24) și Teleorman (21).

50 de familii au fost afectate de fenomenele meteorologice care le-au afectat locuințele, gospodăriile și bunurile de folosință îndelungată. În această categorie, cele mai multe familii care vor beneficia de ajutor sunt din județul Neamț. De asemenea, 3 familii se confruntă cu situație de necesitate cauzată de alunecări de teren și fenomene meteorologice periculoase.

374 familii și persoane singure se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate sau alte situații care pot duce la excluziune socială. Aceștia necesită ajutoare de urgență în valoare de 1,3 milioane lei. Lista județelor din care fac parte beneficiarii sunt Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Cele mai mari sume acordate unei persoane au fost: 18.000, la o persoană din municipiul Brașov, apoi mai multe care au luat suma de 10.000 de lei.

Plata ajutoarelor de urgență în sumă de 1.756.400 lei se asigură din bugetul aprobat pe anul 2023, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite