Ciolacu, în Parlament. S-a terminat cu privilegiile la stat. Astăzi se termină cu șmecheria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a afirmat că a venit în Parlament cu cea mai ambițioasă reformă bugetară din ultimii 30 de ani, dar și cu măsuri fiscale care sunt îndreptate către cei care nu respectă legea, Marcel Ciolacu susținând că s-a „terminat cu dubla măsură”.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Vin azi pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduc pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară. De azi s-a terminat cu dubla măsură. S-a terminat cu privilegiile la stat. S-a terminat cu excepțiile peste excepții în mediul privat”, a afirmat Marcel Ciolacu în Parlament.

Și eu m-am săturat de ipocrizie. M-am săturat să văd cum unii își pot plăti taxele și impozitele, iar unii țipă. Nu mai putem să ne mințim unii pe alții. Trebuie să punem tot sistemul pe baze echitabile pentru toți”, a completat premierul României.

Măsurile cu care vin astăzi au fost dezbătute îndelung. Ele nu sunt o simplă reacție la nevoile de acum ale statului. În ultimele luni am avut un un dialog public consistent. Azi îmi asum răspunderea pe un set de măsuri, dar suntem la începutul unei reforme mai ample, de reașezare a statului pe baze echitabile”, a subliniat liderul de la Palatul Victoria.

„Curajul care a lipsit”

Marcel Ciolacu susține că el a fost cel care a avut curaj pentru reformă, după ce zeci de ani nimeni nu a avut: „A fost o dezbatere pe care nu o mai puteam amâna. Am mers înainte cu curaj, curaj care a lipsit în ultimele zeci de ani. Nu sunt adeptul măsurilor fiscale atunci când nu e cazul. Nu am susținut niciodată măsurilor luate peste noapte”.

„Cred că măsuri dure trebuie luate acolo unde există fraudă, evaziune, risipă în cheltuielile statului.  Nu am adoptat varianta comodă în care să nu fac nimic. Am multe defecte, dar cu siguranță nu pot să vin și să vă mint așa cum ați fost mințiți în alagerile din 2009 când vi s-a promis raiul pe pământ și vi s-au tăiat pensiile și salariile”, a mai punctat liderul de la Palatul Victoria.

Astăzi se termină cu șmecherie. România nu se mai poate baza doar pe munca celor cinstiti, iar pe ceilalți să nu-i deranjeze nimeni”, a completat șeful PSD care a subliniat că România are o evaziune fiscală de 10% din PIB. „Interesul suprem al României e să nu ni se oprească fondurile europene și PNRR”, a ținut să precizeze premierul.

Austeritate a fost în 2010. Atunci românii au fost sărăciți. Acest Guvern nu crește TVA-ul general. Păstrează la 9% pentru alimente și medicament”, a mai declarat premierul, enumerând și ce produse se încadrează la TVA de 5%. „Oamenii obișnuiți nu vor plăti nimic în plus”, a conchis liderul de la Palatul Victoria. 

Zero toleranță pentru corupție

Premierul a vorbit de taxarea viciilor, de la alcool, tutun sau jocuri de noroc. „Astăzi, de la tribuna Parlamentului transmit un mesaj clar pentru cei din serviciul public: această guvernare e despre reforme și economie, binele României. Cei care vor să folosească funcția publică pentru beneficii persoanel, nu vor fi tolerați de această guvernare. Vom avea toleranță zero față de corupție”, a mai afirmat Ciolacu, referindu-se la USR, care a făcut scut în jurul primarului Clotilde Armand.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite