Noul proiect de lege privind pensiile publice, prezentat în ședința Coaliției de marți. Cât de repede îl vrea Puterea adoptat SURSE

0
Publicat:

Ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, urmează să prezinte marți, într-o ședință de Coaliției, proiectul de lege privind pensiile publice, potrivit informațiilor „Adevărul”. Actul normativ va fi mai întâi adoptat de Guvern, apoi trimis în Parlament pentru forma finală.

Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii FOTO Inquam Photos
Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii FOTO Inquam Photos

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, va prezenta marţi după-amiază, în cadrul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public, au informat surse politice.

Potrivit acestora, cel mai probabil, proiectul de lege urmează să fie aprobat săptămâna viitoare de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Ţinta guvernanţilor este ca noua lege a pensiilor să fie aprobată de Legislativ până la finalul lunii noiembrie, potrivit surselor citate.

Proiectul ar urma să fie mai întâi dezbătut la Senat, apoi la Camera Deputaților. Principalele comisii, adică Comisiile de muncă, sunt amândou conduse de social-democrați.

Promisiunea lui Ciolacu

La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie. Într-un fel, eu am devansat Legea pensiilor prin cererea de plată numărul 4, să încercăm să o finalizăm anul acesta, pentru că erau prea multe jaloane în cererea de plată numărul 4 şi să nu mai păţim cum s-a întâmplat cu jalonul în cererea de plată numărul 3. Nu numai faptul că mai avem foarte puţine jaloane de îndeplinit la cererea de plată numărul 3, am început să închidem foarte multe din cererea de plată numărul 4. Eu legea nu o pitesc, legea va merge în Parlamentul României, pentru că acolo se legiferează”, a afirmat Marcel Ciolacu, în weekend.

Premierul a explicat că indexarea pensiilor cu 13,8% reprezintă indicele de inflaţie pe anul trecut. Totodată, premierul a estimat că noua lege a pensiilor va fi trecută prin Parlament până la sfârşitul lunii noiembrie şi a subliniat că aceasta sunt prevede eliminarea unor inechităţi.

Eu cred că până la sfârşitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechităţi. O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant, trebuie făcut noul soft pe baza legii”, a adăugat premierul.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite