Ciolacu: „România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020”. Ce loc ocupă țara noastră

0
Publicat:

Premierul României a transmis, marţi, că România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE, o „premieră istorică” care a fost salutată de comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira

Marcel Ciolacu și comisarul european pentru fonduri FOTO Facebook M.Ciolacu
Marcel Ciolacu și comisarul european pentru fonduri FOTO Facebook M.Ciolacu

România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE. Această premieră istorică a fost salutată astăzi la Bucureşti de Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Doamna comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităţilor administrative şi să gândim pe mai departe programe de specializare economică şi tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată”, mai spune Ciolacu.

România solicită rambursarea a peste 900 de milioane de euro

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat, la începutul lui noiembrie, că a transmis în luna octombrie documentele pentru rambursarea de fonduri europene în valoare de 928 milioane de euro, în cadrul programelor operaţionale 2014 - 2020.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei cele mai mari sume solicitate spre rambursare au fost pentru Programul Operaţional Regional - 342,5 milioane euro, Programului Operaţional Infrastructură Mare - aproape 371 milioane euro şi Programului Operaţional Capital Uman - circa 138 milioane euro.

Alte programe pentru care s-au solicita rambursări sunt: Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate - suma de 28,1 milioane de euro, Programul Operaţional Competitivitate (24,4 milioane de euro), Programul Operaţional Capacitate Administrativă (13 milioane de euro) şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (11,4 milioane de euro).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite