Ciolacu: Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru toți românii. Împreună putem construi o țară mai puternică

0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a prezentat principalele măsuri luate de Guvern în 2023, fiind optimist că 2024 va fi un an „mai bun pentru toți românii” și țara noastră va fi una „mai puternică, prosperă, solidară și echitabilă”.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

2023 a fost un an cu multe provocări pentru România. Am încercat împreună să le depășim. Pe unele, cred că am reușit. Cea mai importantă provocare pentru mine, și misiunea mea ca premier, a fost protejarea nivelului de trai al românilor. Am luat măsuri împotriva creșterii prețurilor. Știu că nu este suficient, prețurile sunt încă mari pentru mulți dintre dumneavoastră. Mai mult, am investit în producția românească. Doar așa vom putea cumpăra românește produse din România! Și vom putea susține fermierii și antreprenorii români”, arată premierul României în mesajul de Anul Nou.

Așa cum am promis, am redus semnificativ inflația și am speranța că anul viitor va scădea și mai mult. Am renegociat și am modificat PNRR-ul. Am scos procentul de 9,4 la sută prin care pensiile ar fi fost înghețate până în 2070. Așa putem să creștem pensiile de două ori anul viitor. La 1 ianuarie cu 13,8 la sută și în septembrie prin recalculare. Pensionarii care au muncit și contribuit în egală măsură vor primi în sfârșit pensii egale”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Guvernul și reforma amânată 30 de ani

Am început reforma statului care a fost amânată de 30 de ani. Vom ordona cheltuielile, pentru a investi în Sănătate și Educație și pentru a mări salariile profesorilor, așa cum am promis. Pentru prima dată în ultimii ani, creșterea economică a României a venit din investiții și nu din consum. Investiții care deja încep să se vadă în infrastructura de transport și în dezvoltarea afacerilor care oferă noi locuri de muncă. Și sunt sigur că anul viitor vom putea merge pe mai multe loturi de autostradă, inclusiv pe primii zeci de km din Autostrada Moldovei”, a mai afirmat Ciolacu.

Pe plan extern, am făcut tot posibilul pentru ca România să conteze la masa deciziilor! Atât în Europa, cât și peste Ocean. Statele europene susțin, astăzi, dreptul nostru legitim de a fi membri ai Spațiului Schengen. Românii merită demnitate și tratament egal alături de toți cetățenii Europei. Am întărit Parteneriatul Strategic cu Statele Unite cu un parteneriat economic solid. Și am încredere că, în scurt timp, va deveni principalul partener economic al României din afara UE!”, mai punctează premierul României.

Am credința că 2024 va fi un an mai bun pentru noi, toți românii. Vă îndemn să priviți cu încredere spre 2024! Împreună putem construi o țară mai puternică, o Românie prosperă, solidară și echitabilă pentru toți cetățenii săi! La mulți ani tuturor românilor! La mulți ani, România! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis președintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite