Ciolacu, atac la adversarii politici: Românii s-au săturat de populism și de promisiunea unor soluții miraculoase

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa politicienilor care au venit cu promisiuni populiste în ceea ce privește rezolvarea problemelor din domenii ca sănătatea, agricultura sau zona transportatorilor, fiind în discuții între Guvern și cei nemulțumiți pentru rezolvarea revendicărilor.

Premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

M-am întâlnit cu liderii sindicali, dar m-am dus să discut direct și cu cei care lucrează zilnic pentru a salva vieți omenești. Prioritatea mea și a acestui Guvern este să eliminăm inechitățile acumulate de-a lungul anilor. Spre deosebire de alți oameni politici, care s-au prefăcut că aceste probleme nu există, eu și colegii mei le luat în serios. Voi discuta în continuare sincer și aplicat și îmi voi asuma toate măsurile care sunt rezonabile și realizabile. Sunt sigur că românii s-au săturat de populism și de promisiunea unor soluții miraculoase”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern. 

Adoptăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceștia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectați grav de războiul din Ucraina. Venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe, plus sume proporționale și crescătorilor de porci și păsări. Sunt bani necesari pentru a compensa creșterea preţurilor la furaje, combustibili, utilități și forță de muncă”, a anunțat liderul de la Palatul Victoria.

Subvenția combustibilului pentru agricultori

„Vom analiza azi și actualizarea subvenției pentru motorina folosită în agricultură în 2024. În acest an, vom ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru. Asta înseamnă că fermierii vor primi în total ca subvenție 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole”, a subliniat premierul României.

O măsură a fost anunțată și cazul transportatorilor „Și în privința transportului venim cu o soluție ce rezolvă o cerință importantă a transportatorilor. Modificăm cadrul legal astfel încât șoferii de TIR să nu mai fie amendați pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de așteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră și în Portul Constanța”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nu în ultimul rând, săptămâna viitoare premierul vrea să discute și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare, împreună cu ministrul Agriculturii, pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite