Ciolacu, asigurări pentru premierul de la Chișinău: România va sprijini puternic aderarea Rep. Moldova la UE

0
Publicat:

Guvernul României susține procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, tema discutată la viitorul Consiliu European, a transmis premierul Marcel Ciolacu într--o discuție cu Dorin Recean, omologul de la Chișinău.

 Guvernul României sprijină parcursul european al Republicii Moldova
Guvernul României sprijină parcursul european al Republicii Moldova

Premierul Ciolacu a subliniat sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova pentru începerea procesului de negociere a aderării la Uniunea Europeană. „Guvernul României va continua să susțină puternic parcursul european al Republicii Moldova și să fie partener de încredere în întregul proces de aderare”, a afirmat prim-ministrul României. 

Liderul de la Palatul Victoria a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.  În cadrul dialogului telefonic, cei doi lideri politici au discutat proiectele de cooperare bilaterală, mai ales cele în domeniile interconexiunilor energetice transfrontaliere și al asistenței financiare, unde România se implică activ pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

La începutul lunii noiembrie, Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană, după ce Kievul și Chișinăul au îndeplinit toate condițiile pentru începerea negocierilor

Ursula von der Leyen a precizat că la summitul UE din 14-15 decembrie se va discuta începutul negocierilor privind aderarea republicii la Uniunea Europeană, și nu aderarea în sine.

Summitul UE de joi și vineri va discuta despre începerea negocierilor de aderare, nu aderarea propriu-zisă, care în orice caz necesită timp. Desigur, aderarea la UE poate avea loc numai după ce au fost îndeplinite toate condițiile de aderare", a spus ea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite