Ciuruiala demagogică

0
0
Publicat:

De când și-a preluat atribuțiile, guvernul condus de Marcel Ciolacu, în frunte cu domnia sa, a deschis  un adevărat festival demagogic!

Acum suntem la etapa de toamnă, cu prestații publice bogate, ca la festivalul recoltei!

Se cercetează, se analizează, se iau măsuri și se livrează!

Cine își aduce aminte de raportările false ale producțiilor impresionante la hectar, cu care era obișnuit Ceaușescu, pe vremea când românii făceau foamea și frigul în frumoasa noastră țărișoară?

Așa par și acum declarațiile celor de la butoanele puterii, doar că raportările mincinoase nu se fac la hectar!

Un festival demagogic la care participă cu maxim entuziasm și partenerii liberali de guvernare, parteneri care de care mai inteligenți ce încearcă să pună accentul pe fapte, nu vorbe!!!

Citiți și gândiți ce ne livrează un comunicat recent al Ministerului Justiției, condus de liberala Alina Gheorghiu:

”Fapte, nu promisiuni!”

 ”Ministerul Justiție, prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, împreună cu asociațiile și fundațiile de specialitate ajută victimele și persoanele aflate în situații de risc sau vulnerabilitate la criminalitate”

”Ministerul Justiției, prin ANABI, depune eforturi pentru prevenirea criminalității, protecția victimelor și educație juridică prin acordarea de granturi (finanțări nerambursabilă) către ONG-uri.”

”Pentru perioada 2023/2024, bugetul va fi de 1.274.000 lei, iar pentru anul 2025, suma urmează a fi suplimentată în funcție de rezultatele valorificării bunurilor confiscate din procedurile judiciare penale. Beneficiari direcți: asociațiile și/sau fundațiile cu obiect de activitate …”

Festivalul demagogic este completat în  toate aspectele sale de entuziasmul ciolacului care livrează populației un  mix de: promisiuni pentru cetățeni și un fel de cu amenințări la adresa tuturor relelor din țară!

 Totul ambalat sub forma multor vorbe și declarații aruncate cu orice prilej, dar și sub forma unor așa zise măsuri care, la rândul lor, promit să concretizeze guvernanților!

Concret, vedem că atât de clamatele reduceri de prețuri la câteva alimente principale de bază, reduceri care nu se resimt în nici un fel în buzunarele cetățenilor cu venituri de suzistență, ceea ce nu mai vede guvernul actual.

Dimpotrivă, prețurile acolo unde nu sunt la fel ca înainte de așa zisele reduceri, sunt la fel și nu prea, deoarece cresc pe zi ce trece!

Reducerile de toamnă sau transformat în scumpirile de toamnă!

Poate părea un paradox, dar într-o țară ca a noastră unde prețul grâului este de nimic, prețul celei mai proaste pâini consumate de majoritatea populației să crească nevăzut de demagogia guvernului actual!

Se întâmplă într-o țară ca România unde producătorii de cereale se plâng continuu de prețul mic al grâului influențat de invazia grânelor ucrainene, dar import de care profită la greu de fapt, șemecherii cu afaceri în domeniu!

Cele mai vizibil și cu consecințe imediate este costul crescut zilnic al carburanților, preț în ascensiune continuă de câteva luni încoace, care influențează negativ costurile tututor celorlalte produse, inclusiv al alimentelor de bază!

Măsurile de așa numita protecție socială vin la pachet cu noile măsuri fiscale, la care frații de guvernare se mai prefac că mârâie prietenos unii la alții, menite să cârpească sacul bugetar găurit, sac bugetar care nu mai face față cheltuielilor de bază ale statului!

Până mai ieri, guvernul Ciolacu era cam disperat să facă față cheltuielilor și promisiunilor de reducere a deficitului bugetar și promisiunile către cetățeni!

Într-un fel nevoia imediată bugetului a fost acoperită de împrumuturi externe, care-i dă acum, liniștea și curajul executivului actual de a face festivalul demagogic de toamnă și mai sonor, mai strident în ciuda realității evidente!

După cum se vede, aflat pe cai mari, șeful executiv al României, Marcel Ciolacu îi ciuruie pe toți cei care consideră că trebuie să-i pună la zidul fiscal!

Cu ținte vizibile pe mediul privat, principalul contribuabil la buget, dar și cu declarații față de unii dintre bugetarii cu salarii mari! Ha, ha!

În toată splendoarea prestației demagogice ale actorului/actorilor principali la guvernare nu s-a evidențiat, nu s-a auzit nimic, dar nimic despre nemuritorii protejați ai ”divinității”, pensionarii speciali! Categorie de care nu se poate atinge nimeni efectiv, ba dimpotrivă speciali care par că fac și regia și jocurile în această țară plină de clovni politici, dar tristă în profunzimea ei!

Deocamdată, sunt vorbe, vorbe în cadrul festivalului demagogic, dar ce se va întâmpla când măsurile, noile reglementări ale guvernului vor fi adoptate și puse într-un fel sau altul în practică! Pentru că indiferent în ce fel și cum vor arăta hotărârile puterii executive, contează foarte mult și modul în care acestea vor fi puse în practică.

De aici vin și consecințele, care pot fi bune, mai puțin bune și rele pentru România și cetățenii ei!

Până acum, din vorbe, marele șef a ciuruit și marea corupție și infracționalitatea și fenomenul drogurilor încurajat în permanență de toleranța și complicitatea autorităților de-a lungul timpului.

Avem un premier cu visuri de mărire, entuziast, energic, priceput la toate, hotărât să facă treabă mare și să livreze orice își doresc cetățenii!

Acest mare șef politic de moment, Marcel Ciolacu, pare un fel de Sergiu Nicolaescu în rolul justițiarului, trage cu toate armele din dotare, dar cu gloanțe oarbe!

Îi ciuruie pe toți dușmanii poporului!

Egalitate și echitate pentru tot poporul!!!

Unde și în ce epocă am mai auzit noi astfel de sloganuri populiste?

Cetățeni, nu vă temeți, festivalul demagogic continuă cu intensificări semnificative până la cele patu scrutine electorale de la anul!

Avem și vom avea de toate, pentru toți!

Inclusiv dreptate, după cum ne-a asigurat recent președintele României, Klaus Iohannis, care ne-a anunțat clar și concis: ”Avem o justiție funcțională!”

Ce ne mai putem dori?

Vă doriți ceva special, spuneți-i lui Ciolacu! Se rezolvă, ce dracu!

Vreți justiție adevărată, avem ”justiție funcțională”?!

E de bine, dacă nu-i de rău!

Festivalul demagogic nu doar că merge înainte, dar îi ciuruie și pe toți cei luați în cătarea executivului!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite