Ciolacu: Legislaţia noastră fiscală seamănă cu o uriaşă strecurătoare prin care curg nestingherit miliarde de euro. Nu vom mai tolera șmecheria

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu susține că în prezent România are un „sistem de excepţii fiscale aberante”, subliniind că anul viitor țara noastră va trebui să îşi asume „o adevărată reformă fiscală”.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Împreună ne-am asumat şi stabilitatea României, ne vom asuma în Parlament şi acest pachet de reduceri de cheltuieli în sistemul bugetar, de combatere a evaziunii şi în primul şi primul rând de scoatere a cât mai multor excepţii. Va veni un timp, anul viitor, când va trebui să ne asumăm, împreună cu dumneavoastră o adevărată reformă fiscală a României”, a afirmat Marcel Ciolacu la evenimentul de lansare The Tax Institute şi la prezentarea studiului „Modificările Noului Cod Fiscal: Inventar şi impact (2015-2023)”.

Șeful PSD a cerut ca dezbaterile pragmatice pe modificările fiscale să fie făcute de experți, într-un cadru organizat, nu în tal show-uri.

Nu se mai poate opera eficient în asemenea condiţii! Este evident că toată legislaţia noastră fiscală seamănă azi cu o uriaşă strecurătoare prin care curg nestingherit miliarde de euro, pe un sistem de excepţii fiscale aberante. Nu putem să ne dorim o ţară europeană ”ca afară” cu venituri de tip economie „off shore”, adică ţară-paradis fiscal, dar cu cheltuieli ca în modelul social european”, a mai afirmat premierul României.

„Privilegiile fiscale” ale celor cu venituri mari

Marcel Ciolacu a mai spus că „s-a ajuns la situaţia absurdă în care România are cea mai mare impozitare a muncii la cei cu venituri mici şi familii cu copii din UE şi în acelaşi timp, a fost menţinută o impozitare foarte mică, cu uriaşe privilegii fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care câştigă foarte mult”. Aşa ceva din punctul meu de vedere nu mai poate continua! Trebuie să introducem un sistem fiscal bazat pe echitate, pe corectitudine şi respect faţă de contribuabilul onest, care îşi plăteşte corect taxele şi de intoleranţă totală faţă de evazionişti! Şi îmi voi asuma răspunderea pe o reformă fiscală care preia inclusiv o mare parte dintre principiile extrem de corecte ale celor care au realizat acest studiu”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Venim cu prevederi care scutesc de la orice formă de taxare banii investiţi de companiile din România. Vom susţine şi proteja start-up-urile, suntem dispuşi să ajutăm prin toate mecanismele posibile producţia şi procesarea în România. Ce nu vom mai tolera însă este şmecheria! Banii făcuţi doar din firme care au un angajat, un computer şi emit doar hârtii! Pentru că e clar că acolo e doar un contract de muncă mascat, pentru a nu plăti taxele pe muncă. Nu vom mai permite profiturile mascate şi externalizate, optimizările fiscale! Nu mai putem accepta că doar cei mulţi şi fraieri plătesc lunar contribuţii sociale şi de sănătate, iar cei şmecheri nu!”, a punctat șeful Guvernului.

Sunt convins că putem folosi contribuţia valoroasă a realizatorilor acestui studiu. Aşa cum putem utiliza experienţa oamenilor de valoare din BNR, a celor din Consiliul Fiscal şi a antreprenorilor români. Fiindcă toţi avem un scop comun, să găsim cele mai corecte şi echitabile soluţii pentru a duce această ţară înainte!”, a conchis Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite