Victorie în instanță pentru Puiu Popoviciu. Judecătorii au decis definitiv că terenul din Băneasa nu este domeniu public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul Guvernului României privind anularea a două hotărâri de Guvern, la solicitarea omului de afaceri Puiu Popoviciu.

FOTO Inquam / Octav Ganea
FOTO Inquam / Octav Ganea

„Respinge recursul formulat de pârâtul Guvernul României împotriva Sentinţei (intitulată Decizie) nr. 59 din 20 iunie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a X-a contencios administrativ şi fiscal şi achiziţii publice, ca nefondat. Definitivă”, arată decizia ÎCCJ. 

Mai exact, magistrații ICCJ au stabilit definitiv că terenul pe care se află mall Băneasa, Ikea şi ambasada SUA la București, spațiu în legătură cu care omul de afaceri a fost condamnat definitiv, nu face parte din domeniul public al statului. Potrivit G4Media, decizia judecătorilor poate cântări în procesul prin care Puiu Popovici cere anularea condamnării, mai ales că procurorii își bazau acuzațiile pe faptul că terenul aparținea domeniului public al statului.

Curtea de Apel București a suspendat în 2023 pedeapsa de 7 ani de închisoare primită în 2017 de Puiu Popoviciu în dosarul „Ferma Băneasa”. Omul de afaceri a declarat atunci că „speră să aibă în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”. Hotărârea nu a fost definitivă.

Omul de afaceri a fugit din România înainte de pronunțarea sentinței, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autoritățile române nu au reușit să îl extrădeze. 

Avocați celebri

Puiu Popoviciu a mobilizat pentru apărarea lui avocați foarte influenți la nivel global, precum Hunter Biden (fiul actualului președinte al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

Puiu Popoviciu este cel care a adus în anii 90 franciza Pizza Hut în România. Tot în regim de franciză a adus în 1997 pe piața locală și lanțul de restaurante Kentucky Fried Chicken (KFC). În 2007, omul de afaceri a lansat pe piața din România și francezia Ikea, potrivit Ziarul Financiar.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite