Ciolacu: Prioritatea numărul unu a Guvernului este exerciţiul financiar trecut, iar pe următorul loc se află infrastructura mare

0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat că prioritatea României în materie de fonduri europene este absorbția celor din exercițiul financiar trecut, iar apoi va fi atragerea de fonduri către infrastructura mare, cum este cazul autostrăzilor.

Marcel Ciolacu a fost să vadă stadiile mai multor autostrăzi cu Grindeanu FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu a fost să vadă stadiile mai multor autostrăzi cu Grindeanu FOTO Inquam Photos

Trebuie să fim corecţi şi să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiţii, atâtea decontări şi e pentru prima oară, poate şi pentru că sunt implicat direct cu domnul Grindeanu, când văd o viziune de ansamblu. Plecăm de la Craiova până la Constanţa (...). (...) trebuie o coordonare astfel încât cam toate să se închidă în acelaşi timp - şi autostrada Moldovei, şi Centura Bucureştiului, şi tot ce înseamnă Oltenia, sudul României, care să meargă spre Constanţa. Conexiunile sunt foarte importante fiindcă vor da o coerenţă clară în trafic", a afirmat premierul României.

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că prioritatea numărul unu a Guvernului este exerciţiul financiar trecut, iar pe următorul loc se află infrastructura mare.

Din punctul meu de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut. Am depăşit o absorbţie de peste 93% în acest moment. Mai avem doar octombrie, noiembrie şi decembrie să ne încadrăm cu plăţile. (...) Mi-aş dori, pentru prima oară în istoria României, să ajungem la o absorbţie de 98-99%, poate 100%, ţinând cont de supracontractare, dar trebuie o coordonare interministerială. (...) După această prioritate, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare. (...) Un singur tronson e un pic întârziat (pe Autostrada Moldovei - n.r.), în rest toate companiile sunt mobilizate şi nu cred că datorită prezenţei noastre. (...) Se vede că s-a impus un alt ritm. (...) Sunt foarte mulţumit de ritmul pe care Ministerul Transporturilor, ministrul Sorin Grindeanu în acest moment îl impune mai ales la infrastructura mare", a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat o vizită de lucru pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti - Buzău, Mizil.

Borma de 1.000 de km de autostradă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, marţi, în Prahova, că săptămâna viitoare va fi atinsă ţinta de 1.000 km de autostradă, întrucât va fi dat în circulaţie lotul Nuşfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei.

Până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă (vor fi daţi în circulaţie - n.r.). Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem acea bornă de 1.000 de km", a declarat Grindeanu.

  În acest context, Grindeanu a vorbit despre stadiul lucrărilor, punctând că pe lotul Mizil - Pietroasele este o întârziere, dar se aşteptată ca ritmul să fie sporit. „Pe al doilea lot, Mizil - Pietroasele, dacă nu mă înşel, există o zonă de întârziere pe jumătatea care e în construcţie cu compania din Bulgaria. Şi acolo au fost blocaje de acelaşi timp, cum aminteam mai devreme, şi aici le-am dat termen ca într-o lună să văd un ritm crescut, fiindcă altfel nu vreau să intrăm într-o zonă pe care nu mi-o doresc. (...) Au fost depăşite toate obstacolele, ceea ce e important, şi unele dintre ele să ştiţi că nu au fost din vina companiilor care execută. Am mai spus lucrul ăsta, unele proiecte au fost făcute din birou, iar acele lucruri se văd în faza de execuţie. (...) Aceleaşi probleme le-am avut şi pe lotul celălalt, dar s-au depăşit. De aceea, mă aştept ca în următoarea lună ritmul să fie unul sporit. Resurse financiare există, nu e o problemă de bani. Deci, aici mă aştept să văd un ritm crescut", a subliniat ministrul Transporturilor.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite