Ciolacu, la doi ani de război în Ucraina: România va intensifica sprijinul concret și multidimensional. Palatul Victoria va fi iluminat în albastru și galben

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, sâmbătă, la doi ani de la invazia rusă din Ucraina, că România va “intensifica sprijinul concret și multidimensional” pentru țara vecină.

Premierul Marcel Ciolacu și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski Foto: X
Premierul Marcel Ciolacu și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski Foto: X

Comemorăm astăzi 2 ani de război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Acționăm în deplină unitate și solidaritate cu Ucraina, până la obținerea victoriei si a păcii juste. Împreună cu echipa mea de la Guvernul României vom continua să lucrăm aplicat pentru o relație bilaterală solidă cu Ucraina”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe X

Într-un mesaj transmis, sâmbătă, și de Executiv, pentru a marca cei doi ani de la debutul războiului, se subliniază că acest act de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, a fost unul „neprovocat, ilegitim și ilegal, în contradicție cu toate principiile Cartei ONU și normele de drept internațional care stau la baza ordinii pe care este construită de decenii lumea în care trăim”.

Guvernul României menționează că „apreciază determinarea și reziliența demonstrată de Ucraina și poporul ucrainean și consideră că întreaga comunitate internațională are datoria morală și politică față de Ucraina ca toți cei responsabili de  crime de război să fie trași la răspundere”.

Astfel, pentru a marca simbolic semnificația acestui moment și solidaritatea cu Ucraina, Palatul Victoria va fi iluminat, în cursul serii, în culorile drapelului ucrainean.

Guvernul precizează că țara noastră a fost alături de Ucraina încă din primele momente ale acestei tragedii și a făcut eforturi constante și substanțiale pentru a veni în sprijinul statului ucrainean, precum și a populației grav afectate. România a menținut o abordare constructivă, transparentă și bazată pe încredere în relația cu Ucraina.

Dovedim că suntem un partener credibil și predictibil atât în plan bilateral, cât și la nivel european și multilateral, contribuind astfel la securitatea și stabilitatea regiunii extinse a Mării Negre.

România rămâne ferm angajată să sprijine independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar Guvernul României va lucra mai departe aplicat pentru a intensifica sprijinul concret și multidimensional pentru Ucraina”, conchide Executivul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite