Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Rectificarea bugetară se va face, cel mai probabil, în luna noiembrie

0
Publicat:

Rectificarea bugetară se va produce, cel mai probabil, în luna noiembrie, şi va fi analizată după intrarea în vigoare a proiectului de lege pentru care Guvernul şi-a angajat săptămâna aceasta răspunderea în faţa Parlamentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Mihai Constantin și premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Mihai Constantin și premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Rectificarea bugetară se va face, cel mai probabil... Întâi trebuie să se întâmple ceva, şi anume proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat săptămâna aceasta răspunderea în faţa Parlamentului trebuie să intre în vigoare după ce parcurge toţi paşii legali prevăzuţi şi după aceea se centralizează, evident, toate cererile de la ministere şi cred că, dacă m-aţi întrebat de calendar, cel mai probabil vorbim de luna noiembrie", a declarat Mihai Constantin.

De asemenea, reprezentantul Executivului a declarat că o majorare a salariilor poliţiştilor, prin actualizarea grilei de salarizare după Legea 153, urmează să se producă la rectificarea bugetară din acest an.

Evident, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi la nivelul Executivului situaţia este cunoscută şi ce vă pot spune în clipa aceasta este că Ministerul Afacerilor Interne a sesizat Ministerul de Finanţe faţă de această întârziere de plată şi prima şansă de corectare probabilă a acestei întârzieri este la rectificarea bugetară de anul acesta", a afirmat Constantin.

Întrebat dacă până la finalul anului poliţiştii ar trebui să aibă parte de majorări salariale, Mihai Constantin a răspuns: „E scenariul care să ia în calcul în clipa asta"

Majorare cu 10% a salariului minim brut

Dacă pentru salariile din construcții și industrie alimentară au amânat discuția, guvernanții au decis să meargă mai departe cu mărirea salariului minim brut.

Astăzi, prin Hotărâre de Guvern, Executivul a stabilit ca de la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 lei lunar, de la 3.000 lei cât este în prezent. Este o creştere de 10% de care vor beneficia 1.867.000 de salariaţi", a precizat Constantin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite