Ciolacu, apel la calm: Nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că situaţia din zona frontierei cu Ucraina, în Deltă, este sub control, dar autoritățile trebuie să asigure toată protecția necesară și pentru acest loc are construirea unor buncăre. Mai mult, acesta a făcut un apel la calm.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO gov.ro
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO gov.ro

Nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de armata ucraineană. Nu a avut explzibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetăţenilor”, a afirmat premierul României, fiind întrebat de ce are loc un întreg demers de construire a unor adăposturi antiaeriene.

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat era nevoie de adăposturi acolo pentru că nu existau deloc. „Vor veni investiţii majore în toate zonele de frontieră, ţinând cont de ce face Federaţia Rusă”, a completat premierul.

Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că nu sunt în pericol cetățenii de pe teritoriul României. „Din câte se vede, situaţia este sub control şi de aceea trebuie să ne pregătim să nu fie niciun pericol. Repet, sunt de acord că nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizaţie pentru o perioadă foarte scurtă de timp”. 

Buncăre făcute de Armată

După ce bucăți de drone lansate de ruși au căzut pe teritoriul României, Armata pune umărul pentru construirea unor buncăre în zonă, în Plauru și Ceatalchioi, iar autoritățile din patru județe au fost băgate în ședință de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

Concret, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea. „Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, a comunicat MApN.

Mai multe drone rusești au căzut în portul Reni, aflat la circa 20 de kilometri de Galați. Bubuiturile puternice s-au auzit în noaptea de marți spre miercuri și în mai multe zone din Galați și Tulcea, iar o parte din locuitori au primit mesaje RO Alert.

Mesajele de avertizare au fost primite de gălățenii care locuiesc în zona de nord a oraşului, în apropierea șantierului naval, dar și de locuitorii din județul Tulcea: Luncavița, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni. 

„Ro-Alert: alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 minute”, se arată în mesajul de avertizare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite