Barometrul vizibilității miniștrilor: Ciolacu, Boloș și Rafila ocupă primele locuri. Cine se află la coada clasamentului

0
Publicat:

Cei mai vizibili miniștri pe luna octombrie sunt Marce Ciolacu, Marcel Boloș și Alexandru Rafila, în timp ce la polul opus îi regăsim pe Bogdan Ivan (Cercetare) și vicepremierul Marian Neacșu.

A fost realizat barometrul vizibilității miniștrilor pe luna octombrie. Foto: Inquam Photos
A fost realizat barometrul vizibilității miniștrilor pe luna octombrie. Foto: Inquam Photos

Agenția de monitorizare Klarmedia a realizat pentru News.ro un barometru al vizibilității miniștrilor. Modul de realizare al barometrului a fost prin monitorizarea presei scrise şi online, unde cel mai vizibil ministru în mass-media a avut peste 30.000 de mențiuni în presă.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut în octombrie 31.356 de menţiuni în presa scrisă şi online. Vizibilitatea premierului este datorată prezenței la ceremoniile de deschidere a noului an universitar, de declaraţiile făcute în şedinţa de Guvern, unde s-au adăugat reglementări privind industria pariurilor și a jocurilor de noroc, precum și declarațiile făcute în contextul şedinţei comune a Guvernelor României şi Ucrainei.

Pe locul doi în clasament se află ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, care a avut în luna octombrie 5.173 de menţiuni, mai puţine decât în luna precedentă. Majoritatea mențiunilor în presă au făcut referire la întâlnirea sa cu delegația FMI, discuțiile pe tema Ordonanței de reudcere a cheltuielilor, dar și prezența în plenul Camerei Deputaților.  

În afara podiumului

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă pe locul 3 de pe locul 4 în septembrie, datorită participării la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, precum şi la evenimentul privind lupta împotriva cancerului la sân, unde a menționat necesitatea unor programe la nivel naţional pentru cancerul de col uterin şi pentru screeningul cancerului de sân. De asemenea, celelalte evenimente care i-au adus vizibilitate ministrului Rafila au fost alocarea de fonduri pentru finanţarea spitalelor, declaraţiile referitoare la construirea de noi spitale, cazurile de corupţie din sistemul sanitar, asistenţa medicală pentru marii arşi, dar şi adoptarea în guvern a Strategiei de sănătate 2023-2030.

Pe următoarele locuri se află ministrul Justiției Alina Gorghiu, care a urcat de pe locul 7 în septembrie pe locul 4, ministrul Energiei Sebastian Burduja, care a urcat de pe locul 10 în septembrie pe locul 5, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a coborât pe locul 6, ministrul Educației Ligia Deca coboară pe locul 7, ministrul Agriculturii Florin Ionuț Barbu și ministrul de Interne Cătălin Predoiu rămân pe aceleași locuri din luna septembrie, respectiv 8 și 9.

Spre finalul clasamentului

Primul în categoria miniştrilor care au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online este ministrul de Externe Luminţa Odobescu (1.872 de apariţii), urmat de ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu (1.765 de apariţii), ministrul Apărării Angel Tîlvăr, care coboară de pe locul 5 în septembrie (1.760 de apariţii), ministrul Mediului, Mircea Fechet (1.472 de apariţii), ministrul Proiectelor Europene Adrian Câciu  (1.356 de apariţii), ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, (1352 de menţiuni), urmat de ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea, cu 1.152 de menţiuni, care părăseşte astfel categoria miniştrilor cu sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Miniștri care au avut sub 1.000 de mențiuni în luna octombrie sunt ministrul Familiei Natalia Intotero, ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan şi viceprim-ministrul Marian Neacșu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite