Iohannis: Este vital să ne exercităm dreptul de vot la toate rundele de alegeri care vor urma. Împreună putem depăși orice obstacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis românilor, în mesajul cu ocazia Anului Nou, că trebuie să meargă la vot la toate cele patru teste electorale din 2024, pentru că ele vor stabili cursul țării în următoarea perioadă.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Pe măsură ce ne apropiem de începutul unui nou an, reflectăm la ce a însemnat 2023 pentru fiecare dintre noi, dar şi pentru parcursul nostru colectiv. Am traversat împreună vremuri de adâncă încercare şi profunde incertitudini. Cu un război încă în desfăşurare la graniţele noastre, România a rămas o ţară sigură. Suntem membri ai NATO, avem cele mai mari garanţii de securitate din istorie şi astfel fiecare dintre noi este apărat în faţa oricărei posibile ameninţări”, a transmis Klaus Iohannis, în ultimul său mesaj de Anul Nou, în calitate de președinte, în condițiile în care mandatul său se încheie pe 20 decembrie 2024.

Preşedintele României vorbeşte, în mesajul său, despre guvernarea stabilă pe care o are România, în aceste vremuri, dar şi despre o economie robustă.

Am reuşit să menţinem o guvernare stabilă, care a continuat să modernizeze marile sisteme publice, de la educaţie la sănătate la infrastructură şi administraţie. România are o economie robustă şi şi-a consolidat independenţa energetică, inclusiv prin folosirea tehnologiilor verzi care protejează mediul”, a precizat Iohannis.

Destinul României

Liderul de la Palatul Cotroceni a făcut apel către români să meargă la vot în anul electoral 2024. „Finalul de an este şi o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism şi încredere. Avem un uriaş potenţial de dezvoltare, iar anul electoral 2024 ne va pune în faţa unor opţiuni care vor marca destinul ţării noastre. De aceea, pentru a reuşi să transformăm România în ţara pe care ne-o dorim, este vital să ne exercităm dreptul de vot la toate rundele de alegeri care vor urma”, a mai subliniat Klaus Iohannis.

Șeful statului le-a cerut concetățenilor să întâmpine noul an cu optimism. „Să întâmpinăm, aşadar, anul 2024 cu speranţă şi cu convingerea că împreună putem depăşi orice obstacol. În acest spirit al unităţii şi al solidarităţii, vă urez tuturor un An Nou cu sănătate, plin de bucurii şi împliniri! La mulţi ani!”, a conchis în mesajul de Anul Nou Klaus Iohannis.

Mesajul lui Klaus Iohannis vine la o zi după ce România a primit undă verde pentru intrarea parțială în spațiul Schengen, adică cu frontierele aeriene și maritime, începând cu martie 2024.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite