Răzgândire politică. Guvernul renunță la micșorarea plafoanelor pentru plățile cash. Care sunt singurele măsuri menținute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a precizat, după discuțiile cu reprezentanții IMM-urilor și ai băncilor, că Executivul va reveni asupra măsurilor la forma inițială, fiind păstrare doar două modificări legate de banii din casă și de modul de decontare.

Coaliția schimbă măsura FOTO Inquam Photos
Coaliția schimbă măsura FOTO Inquam Photos

Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!”, a precizat Marcel Ciolacu, în condițiile în care măsurile ar fi urmat să intre în vigoare pe 11 noiembrie.

Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!  Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.”, mai arată premierul.

Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!, a conchis șeful Guvernului. 

Precizările lui Nicolae Ciucă

Și șeful PNL a venit cu un mesaj. „Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliției o analiză aplicată asupra măsurii privind plățile în numerar. În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri și a cetățenilor de bună credință. Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România și vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens”, a subliniat președintele Senatului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite