stiri despre kelemen hunor

Consecinţele acordului încheiat ieri la Soci sunt extrem de importante deoarece, evident, trimit semnale clare asupra modului în care cei doi semnatari doresc să continue alianţa care, împreună cu Iranul, a reuşit să schimbre fundamental peisajul de securitate din Orientul Mijlociu şi să-şi securizeze prezente şi viitoare spaţii de influenţă.

acum 18 ore · comentarii (31)

Şapte magistraţi din Consiliul Superior al Magistraturii au emis miercuri un comunicat în care arată: „Am luat act de conţinutul şi concluziile fără precedent ale Raportului întocmit de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi considerăm că acestea corespund întocmai realităţii actuale din justiţia română”. Dar de ce spun ei că e „fără precedent”?

acum 5 ore · comentarii (48)

Dan Barna, şeful USR, s-a sucit. Acum votează investirea guvernului Orban, deşi zilele trecute o voia pe Dăncilă încă 3-4 luni la guvernare, iar votul pentru guvernul Orban era condiţionat de votarea în parlament, luni şi marţi, a patru proiecte legislative. Dintre care unul, fără penali în funcţii publice, necesita schimbarea Constituţiei. Tot luni şi marţi? Iar USR nu are mandat să scoată România din criză.

acum 19 ore · comentarii (31)

Cer îngăduinţa de a începe însemnările mele despre spectacolul cu piesa „Legături primejdioase’’ de Christopher Hampton, producţie a Teatrului Mic din Bucureşti, selecţionat în cea de-a XXIX a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, cu câteva detalii de istorie. Literară şi culturală deopotrivă. Dar şi cu o mărturisire ceva mai personală.

acum 17 ore · comentarii (3)

Comisia Europeană remarcă în ultimele două rapoarte publicate astăzi de Comisia Juncker cu privire la progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare că vecinii de la Sud de Dunăre se califică pentru a ieşi din cadrul MCV. „Eforturile Bulgariei înregistrate de la aderare sunt suficiente pentru a-şi onora obligaţiile făcute la aderare”, notează Comisia Europeană.

Moţiunea de cenzură a trecut la votul din Parlament, deşi opoziţia nu avea nici o propunere de prim-ministru la vedere, la ora votării acesteia. În Germania, stat federal, cu un parlament raţionalizat, moţiunea de cenzură este la vedere, adică una dintre camere, fie Bundesrat-ul, fie Bundestag-ul, poate înlătura Guvernul doar în cazul în care parlamentarii propun un alt Cancelar.

După ce turcii au trecut hoţeşte graniţa cu Siria, aşa cum avertizase mai demult Erdogan („Într-o noapte, când nu vă aşteptaţi, vom veni...“), dar nimeni nu l-a crezut, Trump s-a simţit dator  să-i explice preşedintelui turc cum stă treaba: „Fii bărbat, nu fi prost, opreşte-te!“ Desigur, într-un bilet roz şi diplomatic, care mai avea şi alte câteva fraze introductive.

„E adevărat tipul...!“, spune unul dintre cei doi tineri, în spatele meu, în zona în care îşi beau cafeaua. Lucrez la un proiect de leadership, într-o companie care are o combinaţie relativ omogenă de generaţii. Generaţia tânără este însă mai puternic vizibilă şi din ce în ce mai numeroasă. Media de vârstă scade constant şi asta bucură pe toată lumea.

Mi-a sărit în ochi în fluxul de ştiri de pe FB o postare cu titlul „Oare arătăm săraci?”, care avea mii de like-uri şi distribuiri. Descria întâlnirea dintre doi foşti colegi de clasă, ajunşi acum adulţi, unul cu un „bolid” scump, cu mulţi cai şi iphone de generaţie nouă, celălalt (povestitorul) cu o maşină „mică-mică care consumă foarte-foarte puţin”.

acum 2 zile · comentarii (11)